ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η ανθρωποφαγία δεν έχει τέλος…

η-ανθρωποφαγία-δεν-έχει-τέλος-734195

Γράφει ο Νίκος Χαυτούρας

Η συντεχνιακή τακτική και η προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου μέσω μιας ανηλεούς προπαγάνδας που λαμβάνει χώρα στα τοπικά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει όρια.

Εχω καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως αριστερός μέσα από τις πράξεις και τους αγώνες μου, με όποιο προσωπικό κόστος, ενάντια στις αντιλαϊκές δυνάμεις και πρακτικές. Αντίθετα οι πράξεις και τα έργα αυτών που επικαλούνται τις αρχές της Αριστεράς, της Δημοκρατίας, της Αξιοκρατίας, της ισονομίας, της Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης ή ακόμη και την προϋπηρεσία τους στο ΣΥΡΙΖΑ όπως τα μέλη της Νομαρχιακής δείχνουν το αντίθετο.

Η ανθρωποφαγία καταδεικνύεται ως μέσο προώθησης και επιβολής ιδιοτελών στόχων και σκοπών.

Τρανό παράδειγμα φιλοδοξίας και πλήρους αδιαφορίας προς τις αρχές της Αριστεράς είναι του γραμματέα της Νομαρχιακής, και του έμμισθου από το κόμμα αναπληρωτή γραμματέα που είναι στο ψηφοδέλτιο.

Οι παραπάνω με το θεσμικό τους ρόλο στο κόμμα θα έπρεπε να βοηθήσουν στην οργάνωση του προεκλογικού αγώνα διασφαλίζοντας την ισονομία και την αξιοκρατία στο χώρο της Νομαρχιακής και όχι να χρησιμοποιούν τη θέση τους σαν όχημα προκειμένου να συμπεριληφθούν στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών, παρόλο που δεν έχουν απήχηση στον κόσμο και έχουν δοκιμαστεί αρκετές φορές ανεπιτυχώς σε εκλογικές διαδικασίες. Ισως θεωρούν ότι το κόμμα τους χρωστάει και έφτασε η ώρα να εξαργυρώσουν την «ανιδιοτελή» προσφορά τους. Αυτό λοιπόν λέγεται ιδιοτέλεια ή ανιδιοτέλεια, φιλοδοξία ή ταπεινότητα; Καταστρατήγησαν το θεσμικό τους ρόλο και αδιαφόρησαν για τη γνώμη του κόσμου, την ψήφο και την εμπιστοσύνη του οποίου ζητούν και στο όνομα του οποίου υποτίθεται ότι αγωνίζονται.

Συνεπώς επικίνδυνη φιλοδοξία έχουν αυτοί και όχι εγώ όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Και αυτό το βλέπει περίτρανα ο κάθε πολίτης. Ολοι αναγνωρίζουν ότι πέρα από ρηξικέλευθος αγωνιστής και μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες ήμουν με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στον συνάνθρωπο. Πρέπει εξάλλου να αναφερθεί ότι από το 2012 μέχρι και χθες το μεσημέρι ακόμα θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος βουλευτής με άλλο ψηφοδέλτιο όπως του ΠΑΣΟΚ του οποίου ο Γ.Γ. και η Ν.Ε. του κόμματος με πρότεινε και τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου, αλλά η ηθική μου και οι αξίες μου στις οποίες εμμένω δεν μου το επέτρεπαν.

Προκαλούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών όταν στην ανακοίνωση τους με καλούν να παραδειγματιστώ από τους άλλος είκοσι πέντε που δεν αντέδρασαν.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων ήταν εικονικός, πολλοί δεν έκαναν καν αίτηση, πολλοί δεν γνώριζαν ότι προτείνονται για υποψήφιοι και κάποιοι δεν το επιθυμούσαν! Το πλήθος των υποψηφίων αποτελούσε τμήμα ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου, που με παρασκηνιακή λογική στόχευε μεθοδευμένα στην απαξίωση της δικής μου υποψηφιότητας και την τελική απαλοιφή της. Σε περίπτωση δηλαδή που οι υποψηφιότητες ήταν 16-20 θα έπρεπε να σταλούν όλες.

Και έτσι αγνοώντας πέρα από το βιογραφικό μου και την ανθρώπινη αγωνιστική μου πορεία, το γεγονός ότι ήμουν με διαφορά πρώτος σε ψήφους στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αδιαφορώντας για την βούληση του κόσμου και επιδεικνύοντας λανθάνουσα φασίζουσα συμπεριφορά λειτούργησαν καθαρά με ιδιοτέλεια και υστεροβουλία.

Τέλος, οι διαδικασίες ήταν κλειστές, συντεχνιακές, αντιδημοκρατικές δίχως να αφήνουν περιθώρια αντίδρασης.

Οι ψήφοι της Νομαρχιακής οι οποίοι με απέκλεισαν ήταν πλήρως ελεγχόμενοι και η εν γένει διαδικασία ανέδιδε μια οσμή αυταρχισμού που δεν συνάδει καθόλου με το πνεύμα της δημοκρατίας που επαγγέλλεται ο συγκεκριμένος χώρος. Και προκειμένου να προλάβουν τις όποιες δικαιολογημένες αντιδράσεις, ίσως γιατί υποσυνείδητα γνώριζαν το ατόπημά τους έστειλαν στα κεντρικά του κόμματος υποστηρικτικό – συκοφαντικό υλικό εις βάρος μου για να διασφαλίσουν έτσι τη σπίλωση, το διασυρμό του ονόματός μου και τελικά τον αποκλεισμό μου, προσπαθώντας παράλληλα να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν την κατάφωρη αδικία που συντελέστηκε.

Καθίσταται λοιπόν φανερό ότι γυρολόγοι αρχών και αξιών είναι αυτοί που την κομματική τους ενασχόληση τη βλέπουν ως το εφαλτήριο για επαγγελματική ανέλιξη και αποκατάσταση αδιαφορώντας για την προοπτική και το μέλλον του κόμματος και της κοινωνίας και υπονομεύοντας με την πρόταξη των ιδιοτελών τους σκοπών την ελπίδα του πολίτη για ανατροπή και καλύτερες μέρες.

Επιπλέον στην προσπάθεια καταδολίευσης στην οποία αποδύθηκαν δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν όλα τα συστημικά εργαλεία καθώς επίσης και τη συστημική δημοσιογράφο της Θεσσαλίας η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια τελεί σε εντεταλμένη υπηρεσία για να διαφυλάξει το σύστημα από ανθρώπους αγωνιστές επικίνδυνους για το σύστημα και για αυτήν που το υπηρετεί και τρέφεται από αυτό. Τα ψεύδη της είναι το μοναδικό εργαλείο και λέξεις όπως δημοσιογραφική δεοντολογία και ήθος έννοιες άγνωστες σ’ αυτή. Η κατασυκοφάντηση κατά συρροή της προσωπικότητας μου είναι αντιληπτή από την κοινωνία και η ίδια η κοινωνία θα τη βάλει στο περιθώριο καθώς η ίδια είναι απτό παράδειγμα γυρολόγου αρχών και αξιών. Τέλος, θεωρώ ότι ο μόνος δρόμος για την εν λόγω κυρία είναι ο δρόμος της δικαιοσύνης στην οποία και θα προσφύγω.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που με εμπιστεύθηκε και με στήριξε και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις προς όφελος της κοινωνίας χωρίς να απογοητεύσω σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες του και χωρίς να παρεκκλίνω από τις αρχές μου, ενάντια στο κατεστημένο ανεξάρτητου χρώματος και προσώπου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου