ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αποχώρηση με αιχμές

αποχώρηση-με-αιχμές-223834

Ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Μαρμαράς εξηγεί τους λόγους που αποχωρεί από τον «Α.Σ. Ιωλκός»

Με επιστολή του ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΑΣ Ιωλκός, Γιάννης Μαρμαράς, αναφέρει τους λόγους που αποχωρεί από τον σύλλογο.

Αναλυτικά:

«Την παραίτησή μου υπέβαλα από τη θέση του προέδρου και από μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. ΙΩΛΚΟΣ την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου σε έκτακτο Δ.Σ. του Συλλόγου, η οποία αυτή τη φορά έγινε αποδεκτή από τα μέλη του Δ.Σ. Ήταν η δεύτερη φορά που την υπέβαλα αφού είχε προηγηθεί αντίστοιχη κίνηση την 1η Δεκεμβρίου, όταν η ομάδα μας κλήθηκε ξανά σε απολογία για θέμα που ήδη είχε καταδικαστεί!

Και τότε και τώρα ο λόγος της παραίτησής μου ήταν και είναι η αγανάκτηση για όσα υφίσταται ο ιστορικός σύλλογος «ΙΩΛΚΟΣ» (1931) από κάθε κατεύθυνση.

Τόσο σαν μέλος του Δ.Σ., όσο και σαν αντιδήμαρχος ή πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Ιωλκού, προσπάθησα να προσφέρω, όσο μπορούσα, για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ιωλκό, με επίκεντρο τον Α.Σ. «ΙΩΛΚΟΣ», που είναι και ο μοναδικός σύλλογος της περιοχής. Ποτέ δεν είχα πρωτεύοντα στόχο την κατάκτηση τίτλων παρά μόνο το Κύπελο Ήθους, κάτι που επετεύχθη την περασμένη περίοδο 2012-2013. Στείλαμε τότε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τη βελτίωση των όρων διεξαγωγής των ερασιτεχνικών αγώνων. Ένα μήνυμα που τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ περιφρόνησαν, αφού μόνο ο κ. Ακτσαλής παρευρέθη στην απονομή του Κυπέλου και της αναμνηστικής πλακέτας. Θέλαμε και φέτος να πραγματοποιήσουμε τον ίδιο στόχο αλλά η Πειθαρχική Επιτροπή σταμάτησε το ατιμώρητο επιβάλλοντας ποινή 100€ για μια ανακοίνωση στον τύπο που κατέγραφε μόνο γεγονότα, χωρίς να έχει πρόθεση να επιρρίψει ευθύνες σε κανένα. Για το συγκεκριμένο αυτό παράπτωμα, τιμωρημένοι όντες κληθήκαμε σε απολογία για να ξανατιμωρηθούμε!!! Χρειάστηκε η παρουσία δικηγόρου για να το αποφύγουμε, αν και τα έξοδα παράστασης ισοδυναμούσαν με νέο πρόστιμο.

Η αίσθηση αντιπαλότητας από κάποιους είχε ξεκινήσει από τις εκλογές ανάδειξης του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, όταν αρνήθηκα να παρανομήσω σαν μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής. Έκτοτε εκδηλώθηκαν επιθετικότητες σε όσα θέματα είχαμε άποψη (αναδιάρθρωση κατηγοριών, συγκρότηση ομίλων στην Β΄ Κατηγορία), με λεκτικούς χαρακτηρισμούς επί των προτάσεων μας σαν «σκουπίδια». Αυτή η επιθετικότητα εκφράστηκε και γραπτώς δια του κ. Κανάβα, όταν στην ανακοίνωση, για την οποία τιμωρηθήκαμε, απάντησε δημόσια με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, πιθανολογώντας ότι εκφράζω προσωπικές απόψεις, καπελώνοντας το Δ.Σ. «Εξ ίδίων κρίνει κανείς τα αλλότρια».Βέβαια εισέπραξε την πρέπουσα γραπτή απάντηση από τα άλλα μέλη του Δ.Σ. μας. Μόνο που η Πειθαρχική Επιτροπή δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για την υβριστική αυτή συμπεριφορά.

Τον τελευταίο μήνα βιώσαμε μια απερίγραπτη κατάσταση, η οποία ήταν και η αιτία της παραίτησής μου. Επί 4 συνεχόμενους αγώνες είχαμε «άτυχες» διαιτησίες, που όχι μόνο μας στέρησαν βαθμολογικά, αλλά επέτρεψαν σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι σε βάρος ποδοσφαιριστών μας , προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και το θυμό ποδοσφαιριστών μας που για πολλά χρόνια κοσμούν τα γήπεδα. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε τόσους σοβαρούς τραυματισμούς όσους δεν είχαμε την τελευταία 10ετία. Η ομάδα πλέον δυσκολεύεται να συμπληρώσει 11άδα. Μετά από όλα αυτά άρχισαν να γυρίζουν στο μυαλό μας τα λόγια ενός διαιτητή σε κοινό γνωστό μας. « Δεν θα βγείτε στην Α΄ Κατηγορία », ενώ η ομάδα, παρόλα τα παραπάνω, βρίσκεται ακόμα σε θέση ανόδου.

Η απομάκρυνσή μου από την ομάδα στέλνει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Το κόκκινο πανί δεν υπάρχει. Αφήστε αυτή την ιστορική ομάδα ήσυχη. Προστατέψτε τους ποδοσφαιριστές μας, και όχι μόνο, από τραυματισμούς. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος. Παράγοντες, ποδοσφαιριστές και διαιτητές είναι άνθρωποι, δεν είναι αναλώσιμοι. Όσοι δεν μπορούν να το καταλάβουν να πάνε στα σπίτια τους. Ενδιαφέρθηκε κανείς από τους «υπευθύνους» για την υγεία των σοβαρά τραυματισμένων ποδοσφαιριστών; Αν έχουν χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας τους και για την ψυχολογική τους υποστήριξη; Αν χάνουν τη δουλειά τους γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο και ξαφνικά βρίσκονται σε «πεδίο μαχών» απροστάτευτοι; Τι έγινε με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών που εξαγγείλατε προεκλογικά;

Ελπίζω αυτό το ξέσπασμα αγανάκτησης να είναι μια τελευταία προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου