ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μίλτος Σπανός: «Ο δήθεν»

μίλτος-σπανός-ο-δήθεν-252335

Η Επιφυλλίδα μας

Με το Μίλτο Σπανό

Εχουμε πολλούς δήθεν. Εμφανίζονται συνήθως με ωραίο παρουσιαστικό, ατσαλάκωτοι, τις περισσότερες φορές με φιρμάτα ρούχα, καδένες, αρώματα. Η φωνή τους είναι βαθειά, συνήθως χαμηλή και πομπώδης. Δεν εκδηλώνονται εύκολα και κυκλοφορούν με αστραφτερά αυτοκίνητα. (Λένε ότι ο επιτυχημένος άντρας φαίνεται με μια πρώτη ματιά από τα παπούτσια που φοράει, τι αυτοκίνητο έχει και τι γυναίκα κυκλοφορεί εμφανισιακά. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια). Οι γνώσεις των δήθεν είναι περιορισμένες , αλλά σ’ εκείνο που πολύ υστερούν είναι η κρίση και η βαθύνοια. Δεν έχουν προνοητικότητα, δεν είναι καθόλου οργανωμένοι στο κοινωνικό σύνολο και αντιδρούν σπασμωδικά.

Στον αγώνα δρόμου της ζωής των εκατό μέτρων, στα πρώτα πενήντα μέτρα μπορεί να κερδίζουν οι φανφαρόνοι μαζί με τους κουτοπόνηρους, αλλά πάντα το νήμα στο τέλος το κόβουν οι έξυπνοι και οι απλοί και σωστοί άνθρωποι.

Ο σωστός άνθρωπος είναι πάντα και απλός. Πλην όμως χρειάζονται και οι δήθεν για να στολίζουν το πολύχρωμο μπουκέτο των ανθρώπων στην πορεία της ζωής.

Οποία αντίθεση! Ο Θεάνθρωπος Χριστός να γεννηθεί σε μια φάτνη, να μαστιγωθεί αργότερα και να πεθάνει με τον πιο ατιμωτικό θάνατο της εποχής. Να γιατί η θρησκεία μας είναι η πιο γλυκεία, συγκριτικά με τις υπόλοιπες. Γιατί διδάσκει την ταπεινοφροσύνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου