ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μιας και γεννήθηκα και ζω στο Βόλο

μιας-και-γεννήθηκα-και-ζω-στο-βόλο-354937

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, χωρίς προηγούμενο, με κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας θίγονται καίρια και καταστροφικά, ενώ επαγγελματίες, μισθωτοί και συνταξιούχοι βιώνουμε το φάσμα της καθημερινής μάχης για επιβίωση, με το κράτος, ουσιαστικά, να αδυνατεί να προσφέρει οποιαδήποτε ουσιαστική στήριξη στις τοπικές κοινωνίες.

Μέσα στα παραπάνω ασφυκτικά πλαίσια καλείται η τοπική αυτοδιοίκηση να επιτελέσει σήμερα το έργο της, για να μην οδηγηθούμε σε κοινωνική αποδόμηση και μέσα στα πλαίσια αυτά να γίνει σύνθεση ιδεών και προσπαθειών, με τη δημιουργία-εξεύρεση λύσεων που θα βελτιώνουν κατά το δυνατόν την καθημερινότητα όλων όσων ζούμε στη πόλη αυτή.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει σαν πρώτο μέλημα τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής με το να σταθεί στο πλευρό των δημοτών, αναβαθμίζοντας την οργάνωση και λειτουργία της πόλης, με στόχο πάντα την καθημερινότητα και την επίλυση προβλημάτων των δημοτών, στα οποία οφείλει να βρίσκει τις καλλίτερες λύσεις.

Αποτολμήσαμε ένα εγχείρημα. Ενωθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές, κομματικές, κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές καταβολές, πιστεύοντας ότι μπορούμε να προσφέρουμε και πρέπει να βγούμε μπροστά. Έτσι, ενεργοί πολίτες, με γνώση και εμπειρίες, έχοντας απομακρυνθεί από διαχωριστικές γραμμές, κομματικές σκοπιμότητες – αγκυλώσεις και πολιτικές ίντριγκες, αποφασίσαμε την σύνθεση, σε μια μεγάλη συμμαχία ανθρώπων που αγαπούν και θέλουν να αναζωογονήσουν την πόλη, με απεριόριστη διάθεση προσφοράς στους δημότες και όραμα, το καλλίτερο αύριο της πόλης και των δημοτών. Το καλλίτερο επίπεδο ζωής των παιδιών μας στην πόλη αυτή.

Ο Βόλος είναι μια πόλη σύγχρονη, μεγαλούπολη για τα ελληνικά δεδομένα, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον θάλασσας και βουνού, που δικαιούται ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης των πολιτών σε αυτήν.

Ολοι μας θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη πιο ήσυχη, πιο καθαρή, πιο πράσινη, πιο φιλόξενη, πιο άνετη, πιο ασφαλή. Να ζούμε όλοι εδώ με το χαμόγελο και την ελπίδα, παρέχοντας συγχρόνως κάθε δυνατή βοήθεια στους καταπονημένους από την κρίση συμπολίτες μας.

Στη προσπάθειά μας αυτή θέλουμε τη συμπαράταξη και συμπαράσταση όλων σε ένα 5ετή αγώνα για μια καλλίτερη πόλη. Θέλουμε τη συνεργασία των συμπολιτών μας, γιατί έτσι όλοι μαζί θα πιάσουμε τους στόχους, όσο ψηλά και αν ανεβάσουμε τον πήχη των απαιτήσεων.

Το σύνθημα «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» – «πάμε μπροστά» αντιπροσωπεύει τον συνδυασμό μας, αλλά συγχρόνως εκφράζει απόλυτα και την προσωπική μου θέση-υποψηφιότητα-προσπάθεια για το μέλλον του Δήμου, για το μέλλον της πόλης που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου.

Γράφει ο Νίκος Χατζησταματίου,

Δικηγόρος,

Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

«Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου