ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανοιχτή επιστολή

ανοιχτή-επιστολή-357143

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 υπαγορεύτηκε από την ενόχλησή μου και τη δυσαρέσκειά μου για αυτά που συνέβαιναν -και συνέβησαν τελικώς- και για αυτά που δεν συνέβησαν στην πόλη μας, τον όμορφο Βόλο, για τον οποίο τόση αγάπη έχουμε εμείς οι Βολιώτες και οι άλλοι που τον έκαναν δικό τους.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η αγάπη έλειψε από τον τοπικούς άρχοντες που τόσα χρόνια μας διοίκησαν, που τόσα χρόνια είχαν την ευθύνη για τον εκσυγχρονισμό της, για την κοινωνική και πολιτιστική, και προπαντός, για την οικονομική αναβάθμισή της.

Γιατί, στα αλήθεια, χωρίς την τελευταία είναι αδύνατη η επίτευξη των προηγουμένων δύο.

Φαίνεται όμως ότι η αγάπη έλειψε από αυτούς, γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εγκατάλειψή της και η ερημοποίησή της. Αναφέρομαι, βέβαια, στα πολλά δημοτικά κτήρια και κτιριακά συγκροτήματα, που χάσκουν από απελπισία, περιμένοντας καρτερικά το θάνατό τους. Αναφέρομαι στους λερούς δρόμους της, τους ανασκαμμένους και μένοντες έτσι μήνες πολλούς, στα χορταριασμένα πεζοδρόμια, στα κιτρινισμένα από το κακό τους αλσύλλια, στα νεκρά από δίψα δέντρα, στους λερούς τοίχους δημοσίων κτηρίων, τα λερά κτήρια των σχολείων, το καταδικασμένο σε παρακμή πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Κατέρχομαι σε αυτές τις εκλογές με διάθεση προσφοράς, χωρίς ίχνος υπολογισμών: οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών.

Το κίνητρό μου είναι και θα παραμείνει η εξυπηρέτησή σας σε κάθε σχέση σας με το Δήμο και τις υπηρεσίες του. Και δεν εννοώ καμία «εξυπηρέτηση», κανένα διορισμό-πώς είναι δυνατόν άλλωστε, σήμερα;- που κάποιες παρατάξεις, μαθημένες έτσι να πολιτεύονται και να λειτουργούν, υπόσχονται.

Εμαθα στη ζωή μου να υπηρετώ το δίκιο, την αξιοκρατία, την ισότητα, τις αξίες που μπορούν -μόνο αυτές- να εξασφαλίσουν την κοινωνική δικαιοσύνη και τη συνοχή, την αλληλεγγύη και την αγάπη μεταξύ των πολιτών.

Η τριακονταετής και πλέον θητεία μου στο στρατό και σε υψηλά κλιμάκια διοίκησης αλλά και οι θεωρητικές μου γνώσεις γύρω από αυτήν, μου δίνουν τη δυνατότητα -δώστε μου εσείς τη δύναμη- να ασχοληθώ με επιτυχία με τα κοινά του Δήμου μας και να αγωνιστώ για τη βελτίωση των υπηρεσιών του που καρκινοβατούν.

Η ενασχόληση μου με τον εθελοντισμό στα χρόνια της κρίσης που μας ταλάνισαν και μας ταλανίζουν, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος», μου έδωσε την εμπειρία να αναλαμβάνω παρόμοιες και εκτενέστερες δραστηριότητες και να αγωνιστώ μαζί σας για την ευόδωση των κοινωνικών στόχων και σκοπών.

Πλάι, βέβαια, στο Μιχάλη Μιτζικό. Τον νέο, τον άφθαρτο, τον επιστήμονα, τον έντιμο συμπολίτη μας και υποψήφιο δήμαρχο με τη Δύναμη Βόλου.

Κώστας Ευαγ. Κατσιγιαννάκης,

Ταξίαρχος ε.α. Στρατού Ξηράς

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

με το συνδυασμό

«Δύναμη Βόλου»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου