ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Για την οδό «Μαργαρίτας»

για-την-οδό-μαργαρίτας-357496

Από θιγόμενους κατοίκους της Κριθαριάς έχουμε λάβει και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, στην οποία αναφέρουν αναλυτικά τα παρακάτω:

«Στον οικισμό της Κριθαριάς Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου, η οδός «Μαργαρίτας» αποτυπώνεται στον χάρτη του Γ.Π.Σ. Α΄ Φάση Νέας Αγχιάλου (όπως και στην Πολεοδομική μελέτη) ως μη υφιστάμενη (μη διανοιγμένη) στο ύψος Βόρεια της οδού Λεβάντας και ανάμεσα στα Ο.Τ. 46 και 47, ενώ στην πραγματικότητα είναι διανοιγμένη (όλη η οδός Μαργαρίτας πλάτους 5 μέτρων ανατολικά του οικοδομικού μας τετραγώνου) μέχρι και το ύψος της ανωνύμου οδού που διέρχεται νότια των Ο.Τ. 43 και 44 και υφίσταται νόμιμα πριν ακόμα την ίδρυση του οικισμού.

Επιμείναμε να γίνει και αυτή η μικρή διόρθωση καταθέτοντας πρόταση σε όλους τους φορείς, συνοδευόμενη εκτός των άλλων και από τοπογραφικό διάγραμμα με τεχνική έκθεση τοπογράφου μηχανικού (Η ίδια μας η πρόταση αφορούσε και το ρυμοτομικό σχεδίου μελέτης πολεοδόμησης Κριθαριάς, καθώς και το χωροταξικό).

Από τη στιγμή που αυτός ο δρόμος αποτυπώνονταν στα συμβόλαια μας, ήταν και είναι δρόμος στον οποίο εφάπτονται οι ιδιοκτησίες μας σε όλο το οικοδομικό μας τετράγωνο, εκδόθηκαν δε οικοδομικές άδειες και άδειες περιτοίχισης και οικοδομήθηκαν τα σπίτια μας με βάση αυτόν τον δρόμο και από την στιγμή που υπάρχει διαμορφωμένη κατάσταση χρόνια τώρα επιμένουμε ότι αυτός ο δρόμος δεν πρέπει να καταργηθεί ή να διαπλατυνθεί αλλά να παραμείνει μονόδρομος γιατί είναι δρόμος πλάτους 5 μέτρων, προσβάσιμος και εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες της περιοχής.

Επίσης, όσον αφορά το αστικό και το περιαστικό πράσινο σε καμία περίπτωση να μην γίνει όπου υπάρχουν σπίτια και αυλές σπιτιών με οικοδομικές άδειες και άδειες περιτοίχισης παρά μόνο σε άφραχτα και εγκαταλειμμένα.

Στις παραπάνω προτάσεις μας απάντηση δεν πήραμε, τα λάθη δεν διορθώθηκαν, η Α΄ Φάση του Γ.Π.Σ. Νέας Αγχιάλου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, η Β1 φάση του Γ.Π.Σ. Βόλου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, η Πολεοδομική Μελέτη της Κριθαριάς προχωράει και ρωτάμε και μέσω της εφημερίδας σας : Πότε και με τίνος πρωτοβουλία και αρμοδιότητα θα γίνουν οι παραπάνω διορθώσεις; Χρειάζεται τόλμη και παρρησία και μπορούνε όπως καλώς βοηθάνε την συνοικία της Αγίας Παρασκευής έτσι να βοηθήσουνε και εμάς βάζοντας την πρόταση μας με θετική εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου στο σχέδιο Νόμου για τη: «Χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση» που είναι σε διαβούλευση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου