ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ! «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ»

να-κανουμε-την-οργη-μασ-ψηφο-ανατροπησ-357863

Φίλε συνδημότη. Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των ανέργων, σε συνδυασμό με τα τραγικά κενά που εξακολουθεί να παρουσιάζει το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, παρασύρει ολόκληρες οικογένειες στη φτώχεια.

Το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία τρία χρόνια Επιπλέον, και το ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να προμηθευθεί τα αγαθά που του είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης έχει πολλαπλασιαστεί.

Αυτή είναι η μία πλευρά του ζητήματος. Η άλλη είναι οι πολύπλευρες πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε γειτονιές της Βόλου και σε άλλες πόλεις. Κοινωνικά ιατρεία που λειτουργούν με την εθελοντική προσφορά εργασίας γιατρών και νοσηλευτών, δίκτυα διακίνησης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, επιτροπές γειτονιάς που μοιράζουν ρούχα και τρόφιμα, κ.ά. Πρωτοβουλίες που δεν υποκαθιστούν απλώς τις κρατικές δομές κοινωνικής πρόνοιας, οι οποίες διαρκώς συρρικνώνονται, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν νέα πρότυπα κοινωνικής οργάνωσης και αποτελούν αντίδοτο στην περιθωριοποίηση, στον αποκλεισμό και στην απόγνωση που προκαλεί η κρίση. για τους πιο φτωχούς και αποκλεισμένους Έλληνες, ο αριθμός των οποίων πλέον έχει πενταπλασιαστεί!

Η Αλληλεγγύη η συμπαράσταση σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους η αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι ως ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
Αγαπητοί δημότες και δημότισσες. Βρισκόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης που έχει βιώσει ο Ελληνικός λαός μεταπολεμικά. Η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η φτωχοποίηση της κοινωνίας, είτε μέσω μισθών πείνας, είτε λόγω των ποσοστών ανεργίας και η συσσώρευση πλούτου στα χέρια όλο και λιγότερων ημετέρων, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που πλήττουν την καθημερινότητά μας. Ενώ εμείς βλέπουμε αυτή την κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική κρίση με δέος, κάποιοι άλλοι τρίβουν τα χέρια τους. Τους συμφέρει βλέπετε να είμαστε εξαθλιωμένοι, χωρίς ελπίδα, χωρίς αύριο. Όχι επειδή είναι κακοί άνθρωποι, αλλά επειδή έχουν επιλέξει το δρόμο του προσωπικού συμφέροντος υπεράνω όλων, του «κονέ», των πελατειακών σχέσεων.

Αγωνιζόμαστε, μαζί και στο πλευρό κάθε δημότη.

Για να μη μείνει κανείς δίχως ρεύμα, θέρμανση, νερό, τροφή, υγεία, φάρμακα, εκπαίδευση, κόντρα σε κάθε πλειστηριασμό που θα επιχειρηθεί.
Για να ανασυγκροτήσουμε την τοπική οικονομία και αγορά, κόντρα στην ανεργία.
Για να επανακτήσουμε τους ελεύθερους χώρους, κόντρα στο ξεπούλημά τους
Για να αναδείξουμε την ιστορία και την πολιτισμική μας παράδοση, κόντρα στο φασισμό και τον πόλεμο

Θα τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε εσάς

Να πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία του Δήμου των ελευθεριών και ίσων ευκαιριών, της δημοκρατίας και της διαφάνειας, της αλληλεγγύης και της συμμετοχής. Ένα Δήμο να ζεις, σε μια Ελλάδα να ελπίζεις. Ο συνδυασμός μας διεκδικεί την ψήφο σας για να προασπίσει τα συμφέροντα των κατοίκων και της πόλης.

Θέλουμε να υπάρχει το όνειρο στην ψυχή κάθε ανθρώπου για τη ζωή του. Στην ψυχή της κοινωνίας για το αύριο. Στην ψυχή της πατρίδας για το μέλλον της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την «Αλληλεγγύη» και με στόχο τη νίκη στις τριπλές κάλπες του Μάιου και με κοινό κριτήριο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που ρημάζουν τις ζωές μας.

Το διαμορφωμένο σύνθημα «τρεις κάλπες – μία ψήφος» είναι αυτό ακριβώς που φοβούνται οι Τροϊκανοί και βαφτίζουν τους υποψηφίους τους αντιμνημονιακούς και ανεξάρτητους, παιδιά της γειτονιάς και φίλους από τα παλιά, αναγεννημένους εν έτη 2014! Γιατί η υπερψήφιση των έντιμων και αγωνιστών υποψηφίων Δημάρχων και Περιφερειαρχών είναι πληγή στην πολιτική των μνημονίων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο δικό σας χέρι είναι ποια θα είναι η νέα δημοτική αρχή. Δε θα είμαστε οι ορντινάτσες των επιλογών των όποιων κυβερνήσεων όμως. Κι όταν λέμε κυβερνήσεων, εννοούμε όλων των κυβερνήσεων. «Θα τους ταράξουμε στη διεκδίκηση!»

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ «ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» Δημοτική Κίνηση Πολιτών ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΑΤΣΙΑΝΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου