ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αθλητικός τουρισμός

αθλητικός-τουρισμός-358068

Γράφει ο Γιώργος Απ. Σιώρος, Μηχανολόγος- Μηχανικός ΤΕ, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»

Ενα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα: ένα αθλητικό κέντρο σκοποβολής, ολυμπιακών αθλημάτων βρίσκεται λίγο πριν την αποπεράτωσή του.

Το σκοπευτήριο του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, ένα σκοπευτήριο το οποίο πληρεί όλες τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες (πανευρωπαϊκούς – βαλκανικούς – διεθνή ivent)

Ξεκίνησε η προσπάθεια αρχές του 2009 και μετά από μια λυσσαλέα μάχη με την γραφειοκρατία, για την συλλογή των απαραίτητων αδειών (τριάντα εννέα τον αριθμό 39), ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου μετατρέπει έναν πρώην ΧΥΤΑ (σκουπιδότοπο) σε Αθλητικό Κέντρο Σκοποβολής Ολυμπιακών Αθλημάτων. Δίνει με αυτή του την ενέργεια την δυνατότητα άθλησης στην νεολαία αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο της περιοχής μας σ ‘ ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα, με σύγχρονες διαστάσεις στη σκοποβολή.

Η προσέλευση αθλητών και σκοπευτών από όλη την Ελλάδα αλλά κι από όλο τον κόσμο δίνει τη δυναμική στην πόλη του Βόλου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και του όμορφου Πηλίου να αναπτυχθούν παράλληλα με το Ολυμπιακό άθλημα της σκοποβολής, πλήθος άλλων δραστηριοτήτων που θα συμβάλουν πραγματικά στην ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας, σε όλες τις εποχές του χρόνου σε μια περίοδο που την έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που στάθηκαν δίπλα μου σε όλο αυτό το εγχείρημα, καθώς και να ευχαριστήσω τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου που με τόση θέρμη στήριξαν και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.

Τέλος θέλω να επισημάνω στους ανθρώπους της πολιτείας ότι ο τόπος για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, πρέπει τα χρήματα των εκάστοτε αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ κ.λ.π ) να χρησιμοποιούνται σε δράσεις ανάλογες με αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου