ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Με τους πολίτες της Αγριάς πάμε μπροστά

με-τους-πολίτες-της-αγριάς-πάμε-μπροστ-358081

Γράφει ο Νίκος Στόϊκος, Πρώην Αντιδήμαρχος Αγριάς – Αρτέμιδας, Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά»

Αγαπητοί φίλοι, μετά από τριάμισι χρόνια, ως εκ νέου υποψήφιος, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να αναφερθώ σε δύο βασικά ζητήματα ή κριτήρια, που θα κρίνουν την επιλογή σας στις επερχόμενες εκλογές.

ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ. Ενας μίνι απολογισμός για το έργο που έγινε στην Αγριά από παρούσα Δημοτική Αρχή. Αναφέρομαι κυρίως στο εκτελούμενο έργο της Αποχέτευσης, που θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά αλλά παράλληλα θα προστατεύσει το θαλάσσιο μέτωπο. Σήμερα εκτελείται από την ΔΕΥΑΜΒ και η κωμόπολή μας έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Επίσης γίνεται αντικατάσταση 7 χιλιομέτρων του δικτύου ύδρευσης, για να σταματήσουν οι εκατοντάδες ζημιές, ενώ εκτελούνται έργα που θα ενισχύσουν τη ποσότητα του νερού, εξασφαλίζοντας την Αγριά για τα επόμενα 10-15 χρόνια (ενοποίηση δεξαμενών, μίσθωση γεωτρήσεων και ανόρυξη νέας γεώτρησης στη Βροχιά). Κατασκευάσθηκε το υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο στα Ψυγεία, έγινε εκτεταμένη επισκευή του παλιού Δημοτικού Σχολείου, με ολική αντικατάσταση της στέγης και ασφαλτόστρωση της αυλής. Το κλειστό Γυμναστήριο, ένα έργο σαν το «γεφύρι της Άρτας», ξεκίνησε και μέχρι τέλος της χρονιάς θα παραδοθεί στη νεολαία. Στη παραλία, από το Συνοικισμό μέχρι το Σουτραλί, αντικαταστάθηκε το 90% του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, με καινούργιο προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά της πόλης μας. Δημιουργήθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων δίπλα στο ΚΑΠΗ, ενώ οι Κοινωνικές μας Υπηρεσίες, ανακούφισαν δεκάδες συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη. Καθιερώθηκε ένας θεσμός που έλειπε εδώ και δεκαετίες, η Λαϊκή Αγορά.

Τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά κυρίως τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου αυτή τη περίοδο δουλέψαμε σκληρά, σε δύσκολες συνθήκες, ανταποκριθήκαμε σε κάθε αίτημά σας με ισονομία, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις, χωρίς έπαρση, με χαμηλούς τόνους, με σεμνότητα, αθόρυβα και μεθοδικά, ήμασταν δίπλα σας και στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα. Αφήνουμε πίσω ένα Δήμο χωρίς χρέη, σπατάλες και ελλείμματα του παρελθόντος. Στο αγώνα αυτό κινητοποιήσαμε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, τους οποίους θέλω και να ευχαριστήσω για την εθελοντική τους προσφορά στη πολιτική προστασία, στο πολιτισμό, στις κοινωνικές δομές. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Τι σχεδιάζουμε για το μέλλον της Αγριάς. Με τους Πολίτες της Αγριάς «πάμε μπροστά» και το στοίχημα που βάζουμε για το μέλλον, δεν είναι μόνο η βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά ανοίγουμε δρόμους ανάπτυξης, δίνουμε «ταυτότητα» στην Κωμόπολή μας. Το έργο της Αποχέτευσης,θα συμβάλει στην οικολογική αναβάθμιση της ακτογραμμής της Αγριάς, από την άλλη όμως αποτελεί την προϋπόθεση για την τουριστική αξιοποίηση και αναβάθμιση της παραλίας. Σχεδιάζουμε εκτεταμένες αισθητικές παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, πεζοδρομήσεις, αξιοποίηση ακινήτων της πρώην Κοιν. Αγίου Λαυρεντίου που χρόνια παραμένουν ανεκμετάλλευτες με απόδοση στους πολίτες των κοινόχρηστων χώρων που τα περιβάλλουν, κατασκευή πλατείας στο Συνοικισμό και αξιοποίηση του παλιού λατομείου στο «Νταμάρι», με μετατροπή σε ανοιχτό θέατρο. Επίσης στο τουριστικό και πολιτιστικό απόθεμα της Αγριάς θα προστεθεί το κτίριο του Σταθμού, για το οποίο προβλέπεται να γίνουν συντηρήσεις και αλλαγές στο περιβάλλοντα χώρο. Η νέα προγραμματική περίοδος των Κοινοτικών προγραμμάτων, είναι μία μοναδική ευκαιρία, που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Όλα αυτά μαζί με την υπάρχουσα αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή, θα προσδώσουν μία άλλη ταυτότητα, προσανατολισμένη στο Τουριστικό Προϊόν, δίνοντας ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και προφανώς νέες θέσεις εργασίας. Επίσης η επικείμενη πενταετία θα είναι περίοδος εξελίξεων και για τον Περιφερειακό, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Αγριά και όλο το Πήλιο. Επίσης υπάρχει σχεδιασμός και για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγριάς, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για ένταξη σε αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε, έργα σημαντικά για το τόπο μας και το αποδείξαμε τα τριάμισι χρόνια, με τον ίδιο τρόπο θα δράσουμε και τα επόμενα χρόνια.

Αγαπητοί φίλοι, στις Δημοτικές Εκλογές, θέλω να επιβεβαιώσετε με ΕΥΘΥΝΗ και πάλι τη στήριξή σας, στον Πάνο Σκοτινιώτη, διότι είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί μία αποτελεσματική και αναπτυξιακή πορεία για τη περιοχή μας.

Ως υποψήφιος εκ νέου στις Δημοτικές Εκλογές, σας ζητώ τη στήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και εγώ με τη σειρά μου θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα εργασθώ με την ίδια συνέπεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου