ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Νότιο Πήλιο: Έσχατη γραμμή κοινωνικής και πολιτικής Άμυνας το ψηφοδέλτιο του Νίκου Φορτούνα

νότιο-πήλιο-έσχατη-γραμμή-κοινωνικής-371160

Η ελληνική πραγματικότητα ζει μια ανελέητη σε ένταση και έκταση κρίση, τη χειρότερη που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Τα λαϊκά-αγροτικά στρώματα, οι μικροί επιχειρηματίες έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν τα εισοδήματά τους, εργατικά και αστικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώνονται, η ανεργία συντρίβει, η οικονομία συρρικνώνεται η κοινωνία αποσυντίθεται, οι θεσμοί διαλύονται και η δημοκρατία βρίσκεται στο απόσπασμα προσεγγίζοντας τα όρια της εκτροπής. Οι συνθήκες ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας αλλάζουν δραματικά.

Μέσα στη σκληρή αυτή πραγματικότητα η Αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα. Τα πλαίσια αγώνων που διεξάγονται και η προσπάθεια να οικοδομηθεί κοινό μέτωπο αντιμνημονιακών αιρετών, εργαζομένων και πολιτών είναι μείζονος σημασίας. Στο β΄γύρο των επίκαιρων αυτοδιοικητικών εκλογών, που όπως είναι δρομολογημένες αποκτούν βαρύνουσα πολιτική σημασία τα θέματα τίθενται διλημματικά. Ή η αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να λειτουργεί στο σημερινό ασφυκτικό καλλικρατικό – μνημονιακό πλαίσιο ή θα μετασχηματιστεί σε αποκεντρωμένη δημοκρατική εξουσία με λαϊκή συμμετοχή για να αποτελέσει βασικό στήριγμα του κοινωνικού κράτους και φορέα της παραγωγικής, κοινωνικής, και οικονομικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας. Για την κοινωνική Αριστερά, η Αυτοδιοίκηση είναι ταυτόσημη με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, τον σεβασμό του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή. Ο κοινωνικός, και διεκδικητικός χαρακτήρας της Αυτοδιοίκησης, ενισχύει τον θεσμικό της ρόλο. Στις ώρες της ζωής μας που η χώρα βιώνει μια μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση η Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να οργανώσει τις συλλογικές αντιστάσεις για την απόκρουση των αντιλαίκών πολιτικών. Να διαδραματίσει ρόλο παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης των κοινωνικών δομών. Να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης, με δημοκρατικό προγραμματισμό, με κριτήριο τις κοινωνικές- ανθρώπινες ανάγκες και την πολιτιστική μας βιωσιμότητα.

Στο Νότιο Πήλιο, ο κλήρος για την προσέγγιση όλων αυτών των στόχων μέσα στο επόμενο πενταετές χρονοδιάγραμμα έλαχε ιστορικά στον Νίκο Φορτούνα με το ψηφοδέλτιο του, που διεκδικεί την επανεκλογή του – και δρομολόγηση μέσα από αυτή της μεγάλης Αλλαγής των δεδομένων – έχοντας απέναντι του σε παράταξη μάχης το σύνολο της αντιδραστικής, οπισθοδρομικής κυβερνητικής δεξιάς σε πλήρη διάταξη αντιπαράθεσης. Σε αυτή τη γραμμή άμυνας, σε αυτή την μεγάλη πολιτική μάχη οφείλουν όλα τα προοδευτικά, πατριωτικά, ανθρωπιστικά αντανακλαστικά να λάβουν θέση, εκδήλωση, δράση. Οφείλουν να δώσουν παρόν!

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου