ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μίλτος Σπανός: Η επιφυλλίδα μας

μίλτος-σπανός-η-επιφυλλίδα-μας-559050

«Πότε ζούμε περισσότερα χρόνια»

Ο πιο βασικός λόγος μακροημέρευσης στον άνθρωπο, είναι εκείνος της κληρονομικότητας. Είναι η ράτσα που λέμε, το σκληρό κόκκαλο, το DNA που έχει ο καθένας μέσα του. Να γιατί ο μεγαλύτερος σταθμός στην ζωή μας, είναι ο γάμος, αρκεί να κάνεις παιδιά!

Τα παιδιά αυτά, που θα έρθουν στη ζωή, από υγιείς γονείς, (χωρίς κληρονομικές παθήσεις ή άλλες αναπηρίες από γενεά σε γενεά) έχουν πολλές πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο.

Οι επόμενοι λόγοι καλύπτουν λιγότερο από το 50%, τον προαναφερθέντα πρωταρχικό λόγο.

Οι συνθήκες οι κλιματολογικές και της εργασίας, παίζουν οπωσδήποτε ρόλο. Το εύκρατο κλίμα της Ελλάδας μας, είναι ό,τι καλύτερο, για την ζωή μας.

Η διατροφή, το πόσιμο νερό, εάν είναι υγιεινά (φημισμένη η κρητική διατροφή) είναι κάτι το πολύ βασικό, για την μακροζωία.

Η φιλοσοφία ζωής και η καλή ερωτική σχέση παίζουν πρωταρχικό, επίσης, ρόλο.

Δεν μπορείς να ζήσεις μαζί με το φθόνο και το μίσος, εάν είσαι λιτός, αυτάρκης, νιώθεις ευχαριστημένος και με τα λίγα, θα ζήσεις, οπωσδήποτε, περισσότερα χρόνια!

Τέλος, οι κακές συνήθειες ( κάπνισμα – ξενύχτια – αλκοόλ – ναρκωτικές ουσίες, κ.λπ.) και οι κακοτυχίες πάσης φύσεως, είναι πάντοτε εις βάρος της πορείας της ζωής, στον χρόνο. Θέλει και λίγο τύχη η ζωούλα μας!!!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου