ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μίλτος Σπανός: Η επιφυλλίδα μας

μίλτος-σπανός-η-επιφυλλίδα-μας-559074

Της Νιότης τα χειρότερα

Δύο είναι τα χειρότερα, που μπορούν να συμβούν σε νεαρά ηλικία. Αρχίζουν και τα δύο από Ε. Είναι η εγκατάλειψη και η εκμετάλλευση.

Πάντοτε συνέβαιναν αυτά, σε όλους τους αιώνες, που πέρασαν. Τώρα όμως φαίνονται πολύ περισσότερο, λόγω της άμεσης και πλατιάς επικοινωνίας και πληροφόρησης μεταξύ των ανθρώπων, στο σημερινό κόσμο είναι ότι χειρότερο ένα βρέφος, ένα παιδάκι, να είναι εγκαταλελειμμένο είτε λόγω θανάτου των γονέων του (γενοκτονίες, πόλεμοι, θανατηφόρα, δυστυχήματα, άσχημες αρρώστιες) είτε εθελούσιοι χωρισμοί, έχοντας αυτή την κατάληξη, της εγκατάλειψης του παιδιού, εννοώ και να το αναλάβει πιθανόν το ίδρυμα, εάν δεν συμβεί κάτι χειρότερο.

Σ’ αυτήν την περίπτωση έχει η κοινωνία ένα αντίδοτο, ιερό και μαγικό! Την υιοθεσία και την αναδοχή οικογένεια. Θαυμάζω τα μέγιστα, αυτούς τους ανθρώπους που πίστεψαν σ’ αυτές τις ενέργειες και μεγάλωσαν παιδιά σαν να ήτανε δικά τους. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, κάτι ανώτερο, από αυτή την πράξη.

Επίσης δεν υπάρχει πιο κτηνώδες και απάνθρωπο να εκμεταλλεύεσαι ένα παιδάκι με οποιοδήποτε τρόπο. Θα πρέπει οι κοινωνίες να προστατεύσουν τα παιδιά αυτά, να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες και όσες χώρες δεν υπακούουν στους σωστούς κανόνες, κυρίως της εργασίας, της γενετήσιας συμπεριφοράς και τώρα τελευταία στρατολόγησης μαχητών και εμπορίας οργάνων ανθρώπινου σώματος, να υφίστανται κυρώσεις αποτελεσματικές και άμεσες, από διεθνείς οργανισμούς, προς όφελος απολύτων των παιδιών αυτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου