ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μίλτος Σπανός: Η επιφυλλίδα μας

μίλτος-σπανός-η-επιφυλλίδα-μας-559096

Πότε ένα ανδρόγυνο είναι σχεδόν πάντα μαζί; Τα Πέντε «Σ» συν ένα.

Εχουν γράψει μεγάλοι κοινωνιολόγοι τους πέντε λόγους για να είναι ένας άντρας και μια γυναίκα μαζί, στην πορεία της ζωής.

-Στα ελληνικά, οι πέντε αυτές μαγικές λέξεις αρχίζουν από Σ και είναι οι εξής:

1) Συμμετρία. Συμμετρία στο σώμα, στο πνεύμα και στην ψυχή. Δεν μπορεί ο ένας να είναι πανέμορφος και ο άλλος κακάσχημος, ο ένας τέρας μορφώσεως και ο άλλος τελείως αμόρφωτος, με όλα τα επακόλουθα. Ο ένας φοβερά κοινωνικός και ο άλλος τελείως απομονωμένος.

2) Συμμαχία, δηλαδή κοινοί στόχοι στην ζωή. Παραδείγματος χάριν δεν μπορεί ο ένας να ακούει τον μπαμπά του και ο άλλος την μαμά του και η πορεία τους να ακολουθεί αντίθετη κατεύθυνση.

3) Σεξ. Ασφαλώς πρέπει να υπάρχει και με μεγάλη αρμονία.

4)Συντροφικότητα. Δεν μπορεί ο ένας να μένει μόνιμα στην Ν. Υόρκη και ο άλλος στην Αθήνα.

5)Συγχώρηση. Μεγάλη μαγική λέξη που ο καθένας τους, να την έχει κρυμμένη, βαθειά, μέσα στην καρδούλα του. Κανένας σ’ αυτήν την ζωή δεν είναι αλάθητος, πόσο μάλλον και στο συναίσθημα.

Ολα αυτά Σχεδόν πάντα να συμβαίνουν (και το σχεδόν αρχίζει συμπτωματικά από Σ) γιατί τίποτε δεν είναι απόλυτο σ’ αυτήν την ζωή και όλα είναι Σχετικά. (και αυτό συμπτωματικά αρχίζει από Σ!!!).

Υπάρχει, όμως κατά τη γνώμη μου κι ένα τελευταίο, που συμπληρώνει τα προηγούμενα, το ίδιο σοβαρό και απαραίτητο να υπάρχει στις σχέσεις τω δύο φύλων. Είναι το: Ποτέ δεδομένος (Not given).

Οπως την πρώτη φορά που γνωριστήκατε έτσι και πάντα πρέπει να υπάρχετε μεταξύ σας. Καθαροί, γυμνασμένοι, χιουμορίστες με σεβασμό και εκτίμηση ο ένας για τον άλλον. Τότε μόνον, τότε μόνο θα τρεμοπαίζει ο έρωτας, η αγάπη (όπως θέλετε, πέστε το) πάντα ανάμεσα σας. Εάν ξέρετε ότι πάντα καιροφυλακτεί να σας πάρει κάποιος καλύτερος την Αγάπη σας, να είστε πάντα έτοιμοι, όπως την πρώτη φορά που γνωριστήκατε.

Υ.Γ. Να μην σας γίνει έμμονη ιδέα, όπως του ηθοποιού Σταυρίδη σ’ ένα παλιό ελληνικό κινηματογραφικό έργο.

Ο συμπολίτης σας Μ.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου