ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τελικώς υπάρχει UFO στη θάλασσα της Νέας Μηχανιώνας; Τι λένε οι επιστήμονες

τελικώς-υπάρχει-ufo-στη-θάλασσα-της-νέας-782040

Πολύς λόγος έγινε στα social media με την εικόνα από το Google Earth στην οποία εμφανίζεται ένα αντικείμενο που προσομοιάζει με UFO στην θαλάσσια περιοχή στην Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο «αντικείμενο» εμφανίζεται στις συντεταγμένες 40°27′4.62″ 22°51′39.78″ στον πάτο της θάλασσας και όπως είναι λογικό προξένησε «τσουνάμι» θεωριών και παραφιλολογίας.

Τελικώς φαίνεται πως δεν πρόκειται για UFO (ή επί το επιστημονικότερο USO – Αγνώστου ταυτότητας υποβρύχιο αντικείμενο) αλλά για κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Σύμφωνα με άρθρο Daily Mail, που δημοσιεύθηκε το 2017, το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται «Fairy Circles».

Αυτοί οι κύκλοι έχουν εμφανιστεί παλιότερα, γύρω από τις ακτές της Δανίας καθώς και τα νησιά της Βαλεαρίδας, συμπεριλαμβανομένης και της Μαγιόρκα. Όπως ήταν αναμενόμενο, το φαινόμενο τότε, είχε προκαλέσει ερωτήματα και όλοι έψαχναν απαντήσεις.

Όπως αναφέρει το άρθρο, αυτά τα «φαλακρά μπαλώματα» προκαλούνται από μόλυνση ξένων ειδών στα θαλάσσια λιβάδια και όπως υποστηρίζουν επιστήμονες, θέτουν ολόκληρα οικοσυστήματα σε κίνδυνο εξαφάνισης.

Τα εισβάλλοντα είδη οδηγούνται σε αυτές τις περιοχές από τα μολυσμένα νερά και την αλλαγή του κλίματος, σύμφωνα με τους ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων Νήσων της Πάλμα, στη Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι κύκλοι αυτοί έχουν αργό ρυθμό ανάπτυξής, μόνο μερικά εκατοστά ετησίως, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι απώλειες «είναι ουσιαστικά μη αναστρέψιμες».

ΠΗΓΗ: zougla.gr, skai

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου