AROUND THE WEB

6 επιστημονικές εξηγήσεις γιατί τα ζευγάρια αρχίζουν να μοιάζουν μεταξύ τους με τον καιρό

6-επιστημονικές-εξηγήσεις-γιατί-τα-ζευ-194396

Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι όσα περισσότερα χρόνια είναι μαζί ένα ζευγάρι τόσο περισσότερο μοιάζουν. Κάθε ζευγάρι έχει κοινά πράγματα και μάλιστα μερικά ζευγάρια έχουν και παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου. Βέβαια, υπάρχουν και ζευγάρια που μοιάζουν να είναι αδέρφια. Δείτε παρακάτω τι πιστεύουν οι επιστήμονες για αυτό το ενδιαφέρον φαινόμενο.

Μοιάζουμε με τους γονείς μας

Λένε ότι οι άντρες έχουν την τάση να παντρεύονται την μητέρα τους. Είναι πολύ πιθανόν η γυναίκα που θα παντρευτεί να μοιάζει με την μητέρα του τόσο εμφανισιακά όσο και στον χαρακτήρα. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι επιλέγουμε συντρόφους που μοιάζουν με τον γονιό του αντίθετου φύλου. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι τα μαλλιά, το χρώμα των ματιών και η ηλικία των γονιών. Αν οι γονείς σας δεν ήταν νέοι όταν σας έκαναν, πιθανόν ο σύντροφός σας να είναι μεγαλύτερος από εσάς.

Τα χρόνια που περάσατε μαζί

Ρόμπερτ Ζανγιόνκ, ένας ψυχολόγος από την Αμερική, συνέκρινε φωτογραφίες ζευγαριών από την μέρα του γάμου τους με φωτογραφίες 25 χρόνια μετά. Η μελέτη του έδειξε ότι ακόμα και αν ένα ζευγάρι δεν έμοιαζε όταν παντρεύτηκε, 25 χρόνια μετά η ομοιότητά τους ήταν εκπληκτική. Επίσης, όσο πιο ευτυχισμένο δήλωνε το παντρεμένο ζευγάρι, τόσο πιο πολύ έμοιαζε.

Κοινές εμπειρίες

Άλλος ένας λόγος που αρχίζουμε να μοιάζουμε με τον σύντροφό μας είναι οι κοινές εμπειρίες. Κατά την διάρκεια της κοινής τους ζωής τα ζευγάρια περνάνε μαζί πολλές καλές και κακές εμπειρίες που επηρεάζουν την γλώσσα του σώματός τους. Η ιστορία τους είναι γραμμένη στα πρόσωπά τους. Μας ελκύουν άνθρωποι που μοιάζουν με εμάς

Σύμφωνα με έρευνες, μας ελκύουν όσοι έχουν ίδια χαρακτηριστικά προσώπου με το δικό μας. Αυτό ονομάζεται συσχετικό ζευγάρωμα και υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι με παρόμοιους φαινοτύπους ζευγαρώνουν μεταξύ τους πιο συχνά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόποι οι άνθρωποι προσπαθούν να εξασφαλίσουν την μεταβίβαση των γονιδίων τους στην επόμενη γενιά.

Παρόμοιο ανοσοποιητικό σύστημα

Το ανοσοποιητικό σύστημα αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής μας, συμπεριλαμβανωμένων των συνηθειών μας στο φαγητό και της γυμναστικής. Μια ομάδα επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια που είναι παντρεμένα πολύ καιρό έχουν παρόμοιο ανοσοποιητικό σύστημα. Καθρεπτισμός

Καθρεπτισμός

Τα ζευγάρια που είναι συγχρονισμένα καθρεφτίζουν ο ένας τις κινήσεις και τις συνήθειες του άλλου. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει συναισθηματική άνεση και εμπιστοσύνη στην σχέση τους. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι σύντροφοι τείνουν να αλλάζουν τις συνήθειές τους κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου.

Μπόνους: παρά τις διαφορές και τις ομοιότητες, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να ερωτεύεστε κάθε μέρα τον αγαπημένο σας.

«Η 60η επέτειος των παππούδων μου. Ο παππούς μου έχει αλτσχάιμερ. Δεν θυμόταν τα παιδιά του, το σπίτι του ή οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, κάθε φορά που έβλεπε την γιαγιά μου έλεγε «Καλώς την όμορφη γυναίκα μου!»

tilestwra.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου