ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αρχίζει το τέλος του κόσμου από τις 15 Οκτωβρίου;

αρχίζει-το-τέλος-του-κόσμου-από-τις-15-οκ-282578

Έρχεται το τέλος του κόσμου;

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι οπαδοί μιας θεωρίας, σύμφωνα με την οποία ο πλανήτης μας θα βρεθεί αρχής γενομένης από τις 15 Οκτωβρίου στο έλεος καταστροφικών τσουνάμι, μεγάλων σεισμών και κυκλώνων, που θα διαρκέσουν επτά ολόκληρα χρόνια και θα καταλήξουν στην καταστροφή της Γης.

Ο γνωστός για τις εσχατολογικές θεωρίες του Αμερικανός συγγραφέας Ντέιβιντ Μιντ πιστεύει ότι το χάος θα πυροδοτήσει ο μυστηριώδης «Πλανήτης Χ» ή αλλιώς Νιμπίρου, που είναι δύσκολο να εντοπιστεί λόγω της γωνίας υπό την οποία προσεγγίζει τη Γη.

Οι συνομωσιολόγοι έλεγαν ότι ο πλανήτης αυτός κατευθυνόταν προς τη Γη και θα την κατέστρεφε στις 23 Σεπτεμβρίου, πράγμα που βέβαια δεν συνέβη.

Τώρα ο Μιντ λέει ότι ο Νιμπίρου θα προσπεράσει τον πλανήτη μας, αλλά θα προκαλέσει στη Γη μεγάλες φυσικές καταστροφές. Και συσχετίζει με τη θεωρία του «Πλανήτη Χ» τον πρόσφατο φονικό σεισμό στο Μεξικό, τις πλημμύρες στο Τέξας και τους τυφώνες στην Καραϊβική και τη Φλόριντα.

Καλλιτεχνική απεικόνιση του υποθετικού Πλανήτη Εννέα με τον Ήλιο στο βάθος (Wikipedia)

Artist’s impression of the hypothetical Planet Nine as an ice giant eclipsing the central Milky Way, with the Sun in the distance.[101] Neptune’s orbit is shown as a small ellipse around the Sun.

Η «δοκιμασία» που θα περάσει η Γη, υποστηρίζει, θα περιλαμβάνει και πυρηνική σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας από τη μία πλευρά με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα από την άλλη.

«Είναι η αρχή», λέει. «Από τη Μεγάλη Έκλειψη Ηλίου στις ΗΠΑ στις 21 Αυγούστου μας έπληξε μια σειρά δοκιμασιών».

Ο Μιντ επιμένει ότι οι προβλέψεις του επιβεβαιώνονται από τους στίχους 25-26 του ΚΑ΄κεφαλαίου του κατά Λουκάν ευαγγελίου, που αναφέρουν: «Καὶ ἔσται σημεῖα ἐν ἡλίῳ καὶ σελήνῃ καὶ ἄστροις, καὶ ἐπὶ τῆς γῆς συνοχὴ ἐθνῶν ἐν ἀπορίᾳ ἠχούσης θαλάσσης καὶ σάλου, ἀποψυχόντων ἀνθρώπων ἀπὸ φόβου καὶ προσδοκίας τῶν ἐπερχομένων τῇ οἰκουμένῃ· αἱ γὰρ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν σαλευθήσονται.»

Ο Μιντ ισχυρίζεται ότι ένας αστεροειδής ονόματι ” Wormwood”, διαμέτρου τουλάχιστον τριών χιλιομέτρων που περιλαμβάνεται στο πεδίο συντριμμιών του Πλανήτη Χ θα χτυπήσει τη Γη κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη επταετία. Προβλέπει δε ότι τεράστιες ηλιακές καταιγίδες θα σαρώσουν την υδρόγειο με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και να ξεσπάσουν ταραχές και λεηλασίες. «Η κοινωνία θα είναι σε χάος…», προφητεύει.

Ο πλανήτης Νιμπίρου, ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες. Η NASA διαψεύδει την ύπαρξη του και απορρίπτει τη θεωρία του Μιντ ως «διαδικτυακή απάτη».

Η NASA ανακάλυψε νωρίτερα φέτος βαθιά μέσα στο ηλιακό μας σύστημα τον «Πλανήτη 9», πο υθα μπορούσε να έχει μάζα δεκαπλάσια της Γης. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον Νιμπίρου, λέει.

«Ο εν λόγω πλανήτης, ο Νιμπίρου, δεν υπάρχει, άρα δεν θα γίνει σύγκρουση», καθησυχάζει ο Τζιμ Γκριν, διευθυντής του Τμήματος Πλανητικών Επιστημών ( Planetary Science Division) της NASA. Και συμπληρώνει:

«Η ιστορία του Νιμπίρου κυκλοφορεί εδώ και χρόνια και ανακυκλώνεται κατά καιρούς μέσα σε νέους αποκαλυπτικούς μύθους. Αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί δεν υποστηρίζονται από γεγονότα. Αν ήταν αληθινός ο Νιμπίρου ή ο Πλανήτης Χ και κατευθυνόταν προς τη Γη οι αστρονόμοι θα τον είχαν εντοπίσει τουλάχιστον μέσα στην προηγούμενη δεκαετία και θα ήταν τώρα ορατός διά γυμνού οφθαλμού. Προφανώς δεν υπάρχει.»

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου