ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ανακαλύφθηκε απολίθωμα γιγάντιας πατημασιάς δεινόσαυρου με μήκος πάνω από ένα μέτρο

ανακαλύφθηκε-απολίθωμα-γιγάντιας-πα-697260

Το απολίθωμα μιας από τις μεγαλύτερες πατημασιές δεινόσαυρου που έχει βρεθεί ποτέ, ανακάλυψαν Ιάπωνες και Μογγόλοι επιστήμονες στην έρημο Γκόμπι.

Η πατημασιά έχει μήκος 1,06 εκατοστών και πλάτος 77 εκατοστών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Πιστεύεται ότι προέρχεται από τιτανόσαυρο, ένα μακρυλαίμη φυτοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος είχε μήκος πάνω από 30 μέτρα και ύψος 20 μέτρα.

Το καλοδιατηρημένο απολίθωμα ανακαλύφθηκε σε γεωλογικό στρώμα ηλικίας 70 έως 90 εκατομμυρίων ετών, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της ερευνητικής αποστολής καθηγητής παλαιοντολογίας Σινόμπου Ισιγκάκι του Πανεπιστημίου της Οκαγιάμα, ο οποίος συνεργάζεται με επιστήμονες της Μογγολικής Ακαδημίας Επιστημών. Οι ερευνητές συνεχίζουν τις έρευνές τους στην ίδια περιοχή μήπως βρουν απολιθώματα του σκελετού του δεινόσαυρου.

Το 2014, είχε ανακαλυφθεί στην Αργεντινή ένας τιτανόσαυρος, ο οποίος είχε μήκος 30 μέτρων και εκτιμάται ότι ζύγιζε γύρω στους 70 τόνους. Θωρείται ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που έχει ανακαλυφθεί στον πλανήτη και μια αναπαράστασή του εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου