ΕΠΙΣΤΗΜΗ

SpaceX: Σε 9 χρόνια οι πρώτοι άνθρωποι στον Άρη

spacex-σε-9-χρόνια-οι-πρώτοι-άνθρωποι-στον-άρ-839526

Η SpaceX θα πρέπει να είναι σε θέση να προσγειώσει τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη σε 9 χρόνια από τώρα, ισχυρίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ.

Ο Μασκ επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στο χρονοδιάγραμμα κατά την διάρκεια Διάσκεψης το βράδυ της Τετάρτης. «Αν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να εκτοξεύσουμε ανθρώπους το 2024, με άφιξη στον Άρη το 2025» δήλωσε ο Μασκ. «Αυτό είναι το πλάνο» πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Space X δήλωσε πως σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο για την αποίκιση του Άρη σε ένα συνέδριο τον Σεπτέμβριο.

Το κοινό ενθουσιάστηκε με τα σχόλια του Μασκ. Όπως δήλωσε ο σχεδιασμός ταξιδιών σε όλο το Ηλιακό Σύστημα και «τελικά σε άλλα αστρικά συστήματα» παρέχει το είδος της έμπνευσης που κάνει την ζωή να αξίζει. Ο ίδιος είχε προηγουμένως πει πως «θα ήθελε να πεθάνει στον Άρη και όχι κατά την πρόσκρουση» τονίζοντας πως «Νομίζω ότι αν θέλει κάποιος να επιλέξει έναν τόπο για να πεθάνει, τότε ο Άρης είναι πιθανώς μια καλή επιλογή».

Ο Μασκ έχει ήδη καταπατήσει προθεσμίες που ο ίδιος είχε βάλει. Αλλά είπε πως σκοπεύει να στείλει ένα διαστημόπλοιο της εταιρείας στον Άρη το 2018. Έχει τον εσωτερικό όγκο ενός μεγάλου SUV» δήλωσε και το ταξίδι διαρκεί έξι μήνες, επομένως «είναι πιθανό να μην είναι ιδανικό για τον άνθρωπο» τόνισε ο Μασκ.

«Α! και δεν έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει πίσω στη Γη» είπε προκαλώντας τα γέλια του κοινού. «Αυτό το βάλαμε στα ψιλά γράμματα».

CNN/ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου