ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Κίνα θέλει ηγετικό ρόλο στην επιστημονική έρευνα

η-κίνα-θέλει-ηγετικό-ρόλο-στην-επιστημ-841311

Ο πρόεδρος της Κίνας με δημόσιες δηλώσεις του κατά την διάρκεια συνεδρίου ανακοίνωσε τον στόχο να καταστεί η χώρα ηγετική δύναμη στην επιστήμη και την τεχνολογία έως τα μέσα του αιώνα.

Το στόχο να καταστεί η Κίνα ηγετική δύναμη στην επιστήμη και την τεχνολογία (S&T) έως τα μέσα αυτού του αιώνα έθεσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε ομιλία του σε συνέδριο για το θέμα αυτό.

“Η Κίνα θα πρέπει να καθιερωθεί ως μια από τις πιο καινοτόμες χώρες έως το 2020 και κορυφαίος πρωτοπόρος ως το 2030 πριν υλοποιήσει το στόχο του να καταστεί μια παγκόσμια ηγετική δύναμη στο S&T έως την 100η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 2049” δήλωσε ο Σι.

Τα σχόλια του Κινέζου προέδρου έγιναν σε εκδήλωση για το ετήσιο συνέδριο για το S&T, για την ανά διετία συνάντηση της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής και για το εθνικό συνέδριο της Κινεζικής Ένωσης για την Επιστήμη και την Τεχνολογία. «Η μεγάλη επιστημονική και τεχνολογική ικανότητα είναι βασική προϋπόθεση για να είναι ισχυρή η Κίνα και να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Σι, ζητώντας νέες ιδέες, σχέδια και στρατηγικές στην επιστήμη και την τεχνολογία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου