ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στίβεν Χόκινγκ: «Για να επιβιώσουμε ως είδος πρέπει να εποικίσουμε άλλους πλανήτες»

στίβεν-χόκινγκ-για-να-επιβιώσουμε-ως-657197

Για το μέλλον της Ανθρωπότητας μίλησε ο Στίβεν Χόκινγκ, ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, η ζωή του οποίου μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο με το ήδη πολυβραβευμένο φιλμ «The Theory of Everything».

Ο 73χρονος επιστήμονας επισκέφθηκε την Πέμπτη το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, συνοδεύοντας μια αμερικανίδα επισκέπτρια που είχε νικήσει τον διαγωνισμό «Guest Of Honour»,.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο φυσικός είπε ότι «θα πρέπει να εποικίσουμε άλλους πλανήτες ώστε να σωθεί το ανθρώπινο γένος», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανθρώπινη επιθετικότητα, η οποία κατά την άποψή του «είναι ικανή να καταστρέψει τον πολιτισμό μας αλλά και το είδος μας».

Ποιο είναι το μέλλον όμως;

«Οι επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη άλλαξαν το μέλλον της ανθρωπότητας με τρόπο που ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί», σχολίασε ο Χόκινγκ.

«Δεν έλυσε τρέχοντα και άμεσα προβλήματα στον πλανήτη μας, αλλά μας έδωσε μια νέα προοπτική τους και μας έκανε να κοιτάξουμε μακριά αλλά και μέσα μας» είπε ο Στίβεν Χόκινγκ, που καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας μιας σπάνιας νευρολογικής ασθένειας, μιλάει μέσω υπολογιστή.

«Το απώτερο μέλλον για το ανθρώπινο γένος είναι το Διάστημα. Αποτελεί ένα είδος “ασφάλειας ζωής” για την επιβίωσή μας καθώς ο εποικισμός άλλων πλανητών θα εμποδίσει την εξαφάνισή μας». προσέθεσε.

Ως το θετικότερο γνώρισμα του ανθρώπινου γένους ανέφερε την ενσυναίσθηση, ώστε να ζούμε όλοι μαζί σε μία ειρηνική κατάσταση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο σε άλλη συνέντευξή του ο Στίβεν Χόκινγκ είχε δηλώσει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να φέρει την ανθρωπότητα στο τέλος της.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου