ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Γυμναστείτε πριν πάρετε το πρωινό

γυμναστείτε-πριν-πάρετε-το-πρωινό-667270

Θέλετε να χάσετε κιλά και δεν ξέρετε ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείτε και να πετύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα; Μια καλή ιδέα θα ήταν να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας να χτυπήσει νωρίτερα και να γυμναστείτε με εντελώς άδειο στομάχι, ή όπως λένε οι ειδικοί να γυμναστείτε νηστικοί.

Σε μία έρευνα-σταθμό που πραγματοποιήθηκε το 2010, ερευνητές στο Βέλγιο έπεισαν υγιείς νεαρούς άνδρες να τρέφονται επί έξι εβδομάδες με μία διατροφή που περιελάμβανε κατά 30% περισσότερες θερμίδες και κατά 50% περισσότερο λίπος, συγκριτικά με αυτό που περιελάμβανε το σιτηρέσιό τους παλιότερα. Κάποιοι από τους εθελοντές ακολούθησαν καθιστική ζωή. Αλλοι ασκούνταν στα μέσα του πρωινού και αφού είχαν ήδη προγευματίσει, ενώ μία τρίτη ομάδα γυμναζόταν προτού καταναλώσει πρωινό.

Στο τέλος των έξι εβδομάδων, η ομάδα που είχε ακολουθήσει καθιστική ζωή βρισκόταν σε κακή κατάσταση υγείας και τα μέλη της είχαν κερδίσει περί τα τρία κιλά έκαστος. Επίσης είχαν εμφανίσει αντοχή στην ινσουλίνη, ενώ οι μύες τους είχαν γεμίσει με λίπος. Οι άνδρες που γυμνάζονταν μετά το πρωινό είχαν επίσης κερδίσει περί το ενάμισι κιλό και είχαν προβλήματα με την ινσουλίνη τους. Αντιθέτως οι άνδρες που ασκούνταν πριν από το πρόγευμα, με αδειανό στομάχι, δεν είχαν πάρει βάρος και είχαν φυσιολογικά επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου