ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ευτυχώς

ευτυχώς-60845
Από τη χθεσινή μεγάλη επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας στο κέντρο (Κουμουνδούρου και Κονταράτου) ευτυχώς την τελευταία στιγμή κατόρθωσε να διαφύγει της σύλληψης ο Άι-Βασίλης. Τον κυνήγησε μανιωδώς ο Αντιδήμαρχος Τσαμπάζης με τσαπάκι τετρακίνητο μηχάνημα, πλην όμως ο Άι-Βασίλης είχε καβαλήσει τάρανδο βαρβάτο και την έκανε… Έλεος, ρε παιδιά!

Χ.Μ.

Νεποτισμός
Ο κ. Παπακωνσταντίνου λοιπόν. Από το τίποτα εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός στα σημαντικότερα υπουργεία. Από το τίποτα; Όχι ακριβώς. Ανιψιός του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, βουλευτή της Ένωσης Κέντρου και στη συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας και υπουργού Εξωτερικών του Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος εκπαραθύρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για το Σκοπιανό. Συμπέρασμα; Τσακίστε την οικογενειοκρατία! Διαφορετικά προκοπή δε θα δει αυτός ο τόπος.

Χ.Μ.


Να δικαστεί

Δεν ξέρω με ποια διαδικασία και με ποια κατηγορία, πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να καθίσει στο σκαμνί. Αν κατορθώσει να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται αυτός για την αλλοίωση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ και για την απλόχερη προστασία στις εξαδέλφες του, τότε ας αθωωθεί. Σε κάθε άλλη διαφορετική περίπτωση, παραγραφής κ.τ.λ., το σύστημα θα καταρρεύσει! Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Χ.Μ.




Απορία
Εχω μία απορία και νομίζω εύλογη. Εάν πράγματι τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα, οι συγγενείς του πρώην Υπουργού δεν θα έπρεπε να βγούνε εξαρχής να το δηλώσουν για να μη διασύρεται και ο τσάρος της Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου; Γιατί άραγε σιωπούν;

B.K


Αλλη η αγωνία τους
Η αγωνία στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια δεν είναι μήπως δεν επιτευχθούν οι στόχοι των φορομαζεμάτων και των περικοπών σε μισθούς – συντάξεις, οπότε θα έχει αποτύχει στους στόχους του το Μνημόνιο. Ο φόβος είναι μήπως λόγω μίας τέτοιας αποτυχίας αναγκαστούν να «ζήσουν» τις κατασχέσεις που θα κάνουν οι δανειστές μας σε περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, με βάση τη ρήτρα που υπογράψανε.

Μ.Μ.



Λίγη τσίπα, βρε
Μα δεν ντρέπονται εκείνοι που επειδή δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν κανονικά καυσόξυλα, καίνε στις σόμπες τους ό,τι βρουν από ξυλεία για να ζεσταθούν ή για να μαγειρέψουν και βρωμίζουν τον αέρα; Ίδιο πράγμα γίνανε με τις τσιμινιέρες εργοστασίων που καπνίζουν ανεξέλεγκτα και τις εξατμίσεις που τις ξέχασε το ΚΤΕΟ.
Δεν το ’χουν σε τίποτα οι αθεόφοβοι το καλοκαίρι να κουβαλάνε παγοκολώνες στο σπίτι τους για να φτιάξουν εσωτερικά ιγκλού και μετά να απειλούμαστε από πλημμύρες.

Μ.Μ.



Φορτώστε τους
Μόνη λύση για να ξαναγυρίσουμε πάση θυσία στο πετρέλαιο, ώστε να μη χάνει και τους φόρους του το κράτος ή στα κλιματιστικά, για να στηριχθεί η κακόμοιρη η ΔΕΗ, είναι να μπει ειδικό τεκμήριο φορολόγησης στις ξυλόσομπες. Να ικανοποιηθεί και η… κοινή γνώμη (δια των εκφραστών της).

Μ.Μ.



Μαστοριές…
Χωρίς πλάκα, μήπως ξέρετε κανέναν καλό μάστορα να μου αλλάξει τη μηχανή του αυτοκινήτου με ξυλόσομπα μπας και το κινήσω το ακίνητο;

Μ.Μ.



Οι μόνιμοι φταίχτες
Ισως δεν το αντιλήφθηκα καλά, αλλά ακούγοντας τον port parole του Βενιζέλου, τον Ιορδάναρο, μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ έπεισε τον Παπακωνσταντίνου να σβήσει τα ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ και μετά πίεσε τον Διώτη να κάνει τη διαρροή. Τόσο απλό ήταν!

Μ.Μ.



Θα το θυμόταν;
Το ερώτημα δεν είναι «τι θα γινόταν αν ο Βενιζέλος δεν έδινε το στικάκι» με τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ. Το ερώτημα είναι αν θα έδινε ο Βενιζέλος το στικάκι αν δεν είχε αποκαλυφθεί ότι τα στοιχεία ήταν στο γραφείο του.

Μ.Μ.

Ε, όχι κι έτσι…
Ο προϊστάμενος του Τμήματος Προσόδων του Δήμου Βόλου θεώρησε χθες σωστό να απασχολήσει σύσσωμη τη Δημοτική Αστυνομία… για να ξηλώσει τραπεζοκαθίσματα και τα αξεσουάρ από το χωριό του Άι-Βασίλη την ώρα που στην πόλη το κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα είχε χτυπήσει «κόκκινο» μαζί με τα νεύρα των οδηγών που είχαν γίνει «κρόσσια». Μπράβο, κύριοι, να χαίρεστε το συντονισμό σας χρονιάρες μέρες… Μήπως να συνεχίσετε και σήμερα, μαζεύοντας και την «μπουγάδα» του Άι-Βασίλη… γιατί σας ενοχλεί ενδεχομένως;

Β.Κ



Εβγαινε από

πάνω…

Εμ από ό,τι φαίνεται την είχε κάνει τη «λαδιά», εμ το έπαιζε Κινέζος ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Όταν μάλιστα κλήθηκε στη Βουλή έλεγε: «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας. Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι, αλλά δεν ξέρω πού είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα». Τόση σιγουριά πια… ξινό του βγήκε. Εκτός και εάν πάνε να του τα φορτώσουν όλα για να τελειώνει το θέμα… όπως υποστηρίζει. Εάν έχει στοιχεία, ας το αποδείξει, αλλιώς χλωμό τον βλέπω…

Β.Κ

Μίνι απολογισμός

Σε μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του Δημοτικού Συμβουλίου επί της θητείας του προχώρησε με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απ. Φοινικόπουλος. Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το ρεπορτάζ κοιτάχθηκαν μεταξύ τους αναρωτώμενοι μήπως ο απολογισμός αποτελούσε αποχαιρετισμό στα … όπλα για τον Απόστολο ενόψει των δημαιρεσιών της επόμενης Κυριακής.

Απόγευμα

Μιας και ο λόγος για δημαιρεσίες, χθες μοιράστηκε στους δημοτικούς συμβούλους η ημερήσια διάταξη για την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που θα γίνει την επόμενη Κυριακή, ανήμερα των Φώτων, στις 6 το απόγευμα. Βλέπετε το πρωί υπάρχει ο αγιασμός των υδάτων και στη συνέχεια η λιτή τελετή που διοργανώνει για τους επίσημους της πόλης κάθε χρόνο το Λιμεναρχείο του Βόλου στους χώρους του πλοίου ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΞΠΡΕΣ.

Αντιδράσεις

Δεν ήταν εντελώς ειρηνική η χθεσινή επιχείρηση των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου για την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων από τις καφετέριες της οδού Κουμουνδούρου. Σε μία εξ αυτών αντέδρασαν οι καταστηματάρχες με αποτέλεσμα να κληθούν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ να επιβάλουν την τάξη.

Δεν πρόλαβε

Πριν προλάβει να συγκροτηθεί το Τμήμα διαλύθηκε. Ο λόγος για το Τμήμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου που συγκροτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με εννιά άτομα, από τα οποία τα πέντε μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Μποναμάς

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τους Δήμους της Μαγνησίας, καθώς τις τελευταίες μέρες του χρόνου η κυβέρνηση εδέησε να δώσει στους ΟΤΑ τα χρήματα που αναλογούν στις πιστώσεις ΣΑΤΑ που προορίζονται για επενδυτικά έργα των Δήμων. Στο Δήμο Βόλου εκτιμούν ότι τα χρήματα που θα έλθουν τις επόμενες μέρες θα είναι γύρω στα 2.500.000 ευρώ.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου