ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ετοιμόρροπο

ετοιμόρροπο-70767
Ετοιμόρροπο είναι το προστατευτικό κιγκλίδωμα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αργοναυτών και Κουταρέλια, όπως δείχνει και το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο. Το πρόβλημα επισημαίνεται διότι αφορά ένα πολυσύχναστο σημείο από το οποίο διέρχονται άνθρωποι κάθε ηλικίας και μικρά παιδιά. Είναι προφανές ότι το ετοιμόρροπο κιγκλίδωμα μπορεί να αποτελέσει αιτία τραυματισμού εάν καταπονηθεί περισσότερο και κατά συνέπεια πρέπει να αποκατασταθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Αθ.Τ

Σκουπίδια

Τραγική είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια και τη βρωμιά που επικρατεί στο λιμανάκι μεταξύ της Αγίας Ειρήνης και του κέντρου Σουίπας Παλλάς. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής το σημείο έχει να καθαριστεί από το καλοκαίρι, ενώ τελευταία φορά που καθαρίστηκε έγινε εθελοντικά από ομάδα κατοίκων της περιοχής. Καλό θα ήταν τα συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Βόλου να περάσουν μια βόλτα και από την περιοχή των Αλυκών.

Αθ.Τ

Παραδοσιακή τέχνη
Κερδίζει διαρκώς έδαφος η ενασχόληση με την παλιά, παραδοσιακή τέχνη της χειροτεχνίας. Σε εποχές κρίσης, όλο και περισσότερες συμπολίτισσες στρέφονται προς την κατεύθυνση της τέχνης του πλεξίματος, της ραπτικής αλλά και του κεντήματος. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις συνδυάζεται με την εξασφάλιση απασχόλησης, προκειμένου να υποστηριχθεί το οικογενειακό εισόδημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση αρκετών γυναικών, νεαρής ηλικίας αλλά και μεγαλύτερων, στις πρωτοβουλίες φορέων ή ιδιωτών, που αναπτύσσονται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου