ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ογκώδη απορρίμματα

ογκώδη-απορρίμματα-124504
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με την εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων (παλιά έπιπλα, στρώματα κ.τ.λ.), σε δρόμους του Βόλου αλλά και έξω από κάδους απορριμμάτων. Καθημερινά παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα μέσα στη πόλη, πράγμα που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι πολίτες ειδοποιούσαν πρώτα την αρμόδια Υπηρεσία στον τομέα της καθαριότητας, πριν την εναπόθεσή τους σε κοινόχρηστους χώρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο παρατημένος καναπές στον οδό Δον Δαλεζίου με Κωνσταντά, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο για περισσότερο από τέσσερις ημέρες!

Αθ.Τ

Λόγω κρίσης
Η περίοδος της κρίσης που διανύουμε έχει περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητες των συμπολιτών, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού καφέ. Οι διαρκείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και ο επερχόμενος χειμώνας με όλα τα παρελκόμενα, (πετρέλαιο θέρμανσης, κοινόχρηστα κ.λ.π.), έχουν σαφή επίπτωση στους τζίρους των καφέ αλλά και των παραδοσιακών καφενείων.

Γ. Υ.

Καθημερινό φαινόμενο
Αποδέκτες δεκάδων προβλημάτων γίνονται σε καθημερινή πλέον βάση οι επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στην περιοχή μας. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, το ζητούμενο είναι λίγο ψωμί ή τρόφιμα για το οικογενειακό τραπέζι. Η έλλειψη πόρων, κυρίως λόγω της καλπάζουσας ανεργίας, φέρνει σε απόγνωση πολλούς οικογενειάρχες, οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν τον άρτο τον επιούσιο. Η κρίση διευρύνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα να εκφράζεται όλο και πιο έντονα προβληματισμός από την πλευρά των καταστηματαρχών. Κατά γενική δε ομολογία, είναι συγκλονιστικές οι εκμυστηρεύσεις καρδιάς συμπολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά εγκλωβισμένοι στα γρανάζια της κρίσης.

Γ. Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου