ΕΛΛΑΔΑ

Και η Interpol στις έρευνες για τους γονείς του 4χρονου κοριτσιού

και-η-interpol-στις-έρευνες-για-τους-γονείς-το-622729

Προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση του 4χρονου κοριτσιού, ενώ συνεργασία υπάρχει και με την Interpol καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης διεθνούς κυκλώματος αρπαγής ανηλίκων.

Η υπόθεση κάνει το γύρο του κόσμου, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να παραλληλίζουν την ιστορία της «Μαρίας» -όπως είχαν ονομάσει οι δύο ρομά το κοριτσάκι- με την τραγική υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σε σχέση με τα υπόλοιπα 14 παιδιά του ζευγαριού. Ο 40χρονος και η 39χρονη θα απολογηθούν τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η δικηγόρος των κατηγορούμενων δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η μικρή υιοθετήθηκε, επειδή η μητέρα της από το εξωτερικό δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει.

Το κορίτσι φιλοξενείται προσωρινά στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Τη Δευτέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες τους.

Ερωτήματα προκαλεί στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση πως η 40χρονη είναι κάτοχος δύο δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ και διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στον Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών και ενός αγοριού, και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.

Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες φαίνεται η 40χρονη μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το έτος 1993 (από τον Ιούνιο ως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά.

Ύστερα από προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Χιλιάδες τα τηλεφωνήματα

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 5.000 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει δεχθεί από χθες, Παρασκευή, το «Χαμόγελο του Παιδιού», όταν αποκαλύφθηκε η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού.

Χιλιάδες πολίτες καλούν στη γραμμή SOS την οργάνωση για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τη μικρή Μαρία, αλλά και να βοηθήσουν στις έρευνες με πληροφορίες ή γεγονότα που θεωρούν ότι έχουν σχέση με το μικρό κορίτσι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου