ΕΛΛΑΔΑ

Από την αφρικανική σκόνη στις καταιγίδες και τη λασποβροχή

από-την-αφρικανική-σκόνη-στις-καταιγί-800407

Bροχή και λάσπη έπεσαν χθες σε πολλές περιοχές,κοκκινίζοντας κυριολεκτικά, αυτοκίνητα δρόμους και πεζοδρόμια.

Οι περισσότερες περιοχές ήταν χαμένες στη σκόνη. Χαρακτηριστική η φωτογραφία από την κάμερα του metar.gr από την Ηλεία χθες το απόγευμα με τον ήλιο μόλις και να διακρίνεται εξαιτίας της σκόνης.

Όπως δήλωσε στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παν. Γιαννόπουλος χθες πράγματι, όπως προβλεπόταν και από τα αριθμητικά μοντέλα μεταφοράς σκόνης, οι συγκεντρώσεις ήταν ιδιαίτερα αυξημένες και είχαμε ίσως το πιο σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς σκόνης τα τελευταία δυο χρόνια.

(Η ορατότητα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έπεσε στα 4 χιλιόμετρα) Μάλιστα με τους νοτιάδες που έφταναν και τα 8 μποφόρ, ο υδράργυρος στις ακτές της βόρειας Κρήτης ξεπέρασε και τους 30 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για τα επόμενα 24ωρα

Σήμερα, Δευτέρα περιμένουμε άστατο καιρό στα δυτικά κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας κυρίως στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1500 μέτρα).

Άνεμοι θα πνέουν: βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη δυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ. Στο βόρειο αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου