ΕΛΛΑΔΑ

Άρση εμποδίων για τις εξαγωγές βάμβακος στην Αίγυπτο

άρση-εμποδίων-για-τις-εξαγωγές-βάμβακ-714142

Με κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη, οι Υπουργοί Εξωτερικού Εμπορίου και Γεωργίας της Αιγύπτου γνωστοποιούν την άρση όλων των απαγορευτικών μέτρων για την εξαγωγή ελληνικού βάμβακος προς τη χώρα αυτή.

Επισημαίνεται ότι το βαμβάκι αποτελεί ένα από τα κύρια ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα προς την Αίγυπτο και οι εμπορικές ροές είχαν σημειώσει δραματική μείωση κατά την τελευταία διετία, σε ποσοστό πού έφτασε μέχρι 85% το δεύτερο εξάμηνο του 2012, λόγω των μέτρων που είχαν επιβάλλει οι αρχές της Αιγύπτου, επικαλούμενες έκτακτες καταστάσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι πριν από τη λήψη των απαγορευτικών μέτρων οι εξαγωγές βάμβακος σε κατεργασμένη και ακατέργαστη μορφή ανέρχονταν σε 71 εκατ. Ευρώ, ποσοστό 34% του συνόλου των εξαγωγών μας προς τη χώρα αυτή.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε στενή συνεργασία με τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην Αίγυπτο, θα παρακολουθήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της αιγυπτιακής πλευράς.

Παρακαλούνται οι εξαγωγείς να πληροφορήσουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε περίπτωση που παρατηρηθούν εκ νέου de facto περιορισμοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου