ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+

πρόσκληση-υποβολής-προτάσεων-για-το-ε-714152

Mέχρι τις 25 Ιουνίου 2013 οι προτάσεις για το πρόγραμμα LIFE+.Τα έργα επικυρώνονται και υποβάλλονται στις αρμόδιες εθνικές αρχές . Οι προτάσεις έργων διαβιβάζονται μέσω eProposal στην εθνική αρχή του κράτους μέλους στο οποίο έχει καταχωρισθεί ο δικαιούχος.

Στη συνεχεία υποβάλλονται μέσω eProposal από τις εθνικές αρχές στην Επιτροπή μέχρι τις 5 Ιουλίου 2013 στις 23:59 τοπική ώρα Βρυξελλών. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life+ αποτελεί το βασικό χρηματοδοτικό μέσο τηςΕ.Ε. για το περιβάλλον και αποσκοπεί στην προώθηση της Κοινοτικής περιβαλλοντικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την πρόσφατη πρόσκληση υποβολής προτάσεων, το 2013, θα διατεθούν 278 εκατ. ευρώ σε δράσεις που αφορούν στην προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, στην ανάπτυξη πολιτικών και στην εφαρμογή συστημάτων διακυβέρνησης του περιβάλλοντος, καθώς και σε ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Ο γενικός στόχος του LIFE+ είναι να συμβάλει στην εφαρμογή, την ενημέρωση και την ανάπτυξη της κοινοτικής περιβαλλοντικής πολιτικής και νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης του περιβάλλοντος σε άλλες πολιτικές, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ιδίως, το LIFE+ υποστηρίζει την εφαρμογή του 6ου Κοινοτικού Προγράμματος Δράσης για το Περιβάλλον (ΠΔΠ), συμπεριλαμβανομένων των θεματικών στρατηγικών, και χρηματοδοτεί μέτρα και έργα με ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία στα κράτη μέλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου