ΕΛΛΑΔΑ

Κατάρρευση κτιρίου στον Άγιο Παντελεήμονα λόγω καταιγίδας

κατάρρευση-κτιρίου-στον-άγιο-παντελε-18291

Η νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει παλιό κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα. Αν και το κτίριο είχε σφραγιστεί πριν από μία εβδομάδα, έρευνες γίνονται στα χαλάσματα, για να διαπιστωθεί αν τυχόν έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 1.500 κλήσεις για πλημμύρες από τις καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Η κυκλοφορία αποκαθίσταται στους δρόμους, παραμένουν όμως σοβαρά προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αρκετές περιοχές παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η σφοδρή κακοκαιρία υποχώρησε από το μεσημέρι στην Αθήνα, σύμφωνα όμως με την ΕΜΥ επεκτάθηκε αργότερα στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

  • Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε στην οδό Πειραιώς, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου και στην περιφερειακή του Αιγάλεω.
  • Στη γέφυρα της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για όσα οχήματα κινούνται προς Γλυφάδα, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία από Ποσειδώνος προς Συγγρού, στο ίδιο ύψος.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, το κτίριο που κατέρρευσε βρισκότανστην οδό Μαγνησίας 28. Στο σημείο έχουν μεταβεί τρία πυροσβεστικά με δέκα πυροσβέστες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να ερευνήσουν τα χαλάσματα, τα οποία καταπλάκωσαν και ένα σταθμευμένο φορτηγάκι.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 1.500 κλήσεις για πλημμύρες από τις καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Αττικής. Κάποιες από τις κλήσεις ενδέχεται να είναι διπλές και να μην απαιτείται απάντληση υδάτων. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Η νεροποντή άφησε χωρίς ηλεκτροδότηση πολλές περιοχές της Αττικής, με το πρόβλημα να επικεντρώνεται σε Αγία Παρασκευή, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Κερατσίνι, Παλαιό Φάληρο και Άλιμο.
Λίγο πριν από τις 14.00 η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί σε ποσοστό 90%, συνεχίζεται όμως η απάντληση υδάτων σε 15 υποσταθμούς που πλημμύρισαν. Άλλες διακοπές προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων σε καλώδια.

Οι πλημμύρες ήταν ιδιαίτερα σοβαρές σε Μοσχάτο, Φάληρο και άλλες περιοχές γύρω από τον Ιλισσό που φούσκωσε απότομα. Τα νερά μάλιστα σχεδόν διέκοψαν το πρωί την πρόσβαση στο Αττικό Νοσοκομείο.
Ταλαιπωρία, τέλος, περίμενε τους επιβάτες έξι πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού που δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εκτράπηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου