ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός δεν ξεχνάει τους νεκρούς του

ο-ολυμπιακός-δεν-ξεχνάει-τους-νεκρούς-34450

Σε έντονα φορτισμένη από τη συγκίνηση ατμόσφαιρα, τελέστηκε το μεσημέρι έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» η επιμνημόσυνη δέηση για τους 21 νέους ανθρώπους, που στις 8 Φεβρουαρίου 1981 έχασαν τη ζωή τους στη «Θύρα 7», μετά τι νικηφόρο 6-0 επί της ΑΕΚ.

Το σύνθημα «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», δόνησε την ατμόσφαιρα για ακόμη μία φορά στο χώρο πέριξ του φαληρικού γηπέδου,, καθώς 32 χρόνια αργότερα η λήθη δεν κατέστη δυνατόν να νικήσει τη μνήμη, στη μεγαλύτερη τραγωδία που γνώρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μνημόσυνο τελέστη παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, της διοίκησης της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του δήμαρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Επίσης, σύσσωμες παραβρέθηκαν οι ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και των άλλων τμημάτων του συλλόγου, όπως φυσικά και εκατοντάδες φίλαθλοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία, ενώ ζήτησαν με συνθήματα από τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ νίκη επί του Παναθηναϊκού, στο ντέρμπι της Δευτέρας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου