ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξάρτητος βουλευτής ο Μίμης Ανδρουλάκης

ανεξάρτητος-βουλευτής-ο-μίμης-ανδρου-106429

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί σε συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα FM, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον πρϋπολογισμό.

«Διατηρώ την ιδεολογική μου ανεξαρτησία» και πλέον «δεν μπορώ να είμαι μέλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Θα ανεξαρτητοποιηθώ», δήλωσε ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Δεν ανήκω στην εσωτερική κρίση του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν εκφυλιστικά φαινόμενα παλαιότερων περιόδων του. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορώ να είμαι πιο κοντά στον κόσμο που με ψήφισε. Διαφορετικά, θα εμπλακώ σε μια κρίση χωρίς διέξοδο».

Ο Μίμης Ανδρουλάκης διευκρίνισε πως ήταν συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο όπως είπε, «δεν κρύφτηκα να την κοπανήσω από την πίσω πόρτα, όπως οι υπουργοί» του Κινήματος.

«Ανεξαρτητοποιούμαι, αλλά βοηθώ παντού», υποστήριξε, «θα βοηθήσω και τον Βαγγέλη (Βενιζέλο) και τον Κουβέλη και τον Τσίπρα, για μια νέα σύνθεση της Αριστεράς» και κάλεσε την κυβέρνηση να ανασυνταχθεί και να αλλάξει στρατηγική.

«Το 153 θα είναι 170 την Κυριακή, μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση, αρκεί ο Σαμαράς να μην ακούει το Στουρνάρα. Το πολιτικό μυαλό του Στουρνάρα είναι αντίστροφο με την οικονομική του γνώση», παρατήρησε για τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος -όπως είπε- αφού ολοκληρώσει ένα κύκλο, πρέπει να φύγει.

Στην επιστολή που απέστειλε αργότερα στον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει: «Αγαπητέ Πρόεδρε, σε ενημερώνω ότι έχουν μεσολαβήσει ένα σωρό συμβάντα που μου επιβάλλουν να δώσω στη γνωστή σε όλους και σεβαστή πολιτική αυτονομία μου στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τυπικό χαρακτήρα.

Πιστεύω πως σαν ανεξάρτητος βουλευτής από "κοντά" και σε γόνιμη "απόσταση" προς όλα τα σχήματα της ευρύτερης προοδευτικής αριστερής παράταξης θα συμβάλλω ιδεολογικά σε μια νέα σύνθεση και θα διατηρήσω μια πιο ανοιχτή, ειλικρινή και θερμή επικοινωνία με τον προοδευτικό λαϊκό κόσμο ο οποίος με στήριξε ολόψυχα δίχως ίχνος πελατειακής ανταπόδοσης στη σχέση μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου