ΕΛΛΑΔΑ

Αντζελα Γκερέκου: Παρούσα στις αναγκαίες αλλαγές

αντζελα-γκερέκου-παρούσα-στις-αναγκα-106499

Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «παρούσα» στη χθεσινή ψηφοφορία επί του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων εξηγεί σε δήλωσή της η διαγραφείσα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητη πλέον βουλευτής ’Αντζελα Γκερέκου, η οποία δηλώνει «παρούσα στις αναγκαίες αλλαγές».

Όπως αναφέρει, «η διαμόρφωση και η σύνθεση των μέτρων αμφισβητεί τις ίδιες τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, τις δεσμεύσεις για διαπραγμάτευση, που ουδέποτε έγινε, για δικαιότερη κατανομή των βαρών, που ακόμα αναζητείται για την εφαρμογή όλων εκείνων των μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη, και όχι τη διευθέτηση απαιτήσεων».

Η κ. Γκερέκου τονίζει πως θέλει να είναι συνεπής σε αυτές τις δεσμεύσεις, «στην ανάγκη να γίνουν πράξη ριζικές αλλαγές και να διασφαλιστεί μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». «Αυτό είναι επίσης που με διαχωρίζει από την ισοπεδωτική στάση του "όχι", την απόρριψη κάθε αλλαγής, τις ανέξοδες μαγικές λύσεις, την εξυπηρέτηση αιτημάτων» σημειώνει πως προσθέτει πως «γι’ αυτό και ψεύδονται όσοι εντέχνως ερμηνεύουν τη στάση μου με τρόπο επιφανειακό και επιπόλαιο. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε».

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής ζητεί από την κυβέρνηση «να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της, να επιδείξει την τόλμη που απαιτείται ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία της» και από το ΠΑΣΟΚ «να αναλάβει πιο αποφασιστικό, ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής».

Καταλήγοντας σημειώνει πως θα στηρίξει «κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης που μπορεί να δώσει ελπίδα στους πολίτες ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο». «Αυτή είναι η μάχη που θέλω να δώσω. Και αυτό με τη σειρά του πιστεύω πως θα δώσει πολιτικό περιεχόμενο στο όποιο εγχείρημα γίνει για την ανασύνθεση του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου