ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: «Πιθανόν να αλλοιώθηκε η λίστα Λαγκάρντ»

βενιζέλος-πιθανόν-να-αλλοιώθηκε-η-λί-154323
«Ο Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι οι συνολικές καταθέσεις της λίστας είναι 1,9 δισ. δολάρια»
Πρόσθεσε επίσης ότι μετά την παρέμβαση που είχε κάνει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο δελτίο ειδήσεων του Mega, έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ για τη λίστα Λαγκάρντ, του τηλεφώνησε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι το σύνολο των καταθέσεων που περιλαμβάνει η λίστα είναι 1,9 δισ. δολάρια, ενώ τα 10-20 ονόματα που αυτός επέλεξε να στείλει στο ΣΔΟΕ ατύπως για έρευνα αντιστοιχούν στα 2/3 των καταθέσεων».
Κωνσταντοπούλου: «Μην με περιορίζετε» – Νεράντζης «… είστε απεριόριστη»
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να ερωτά η κυρία Κωνσταντοπούλου και το γεγονός ότι έχει συμπληρωθεί ήδη μία ώρα από την στιγμή που πήρε το λόγο έχει προκαλέσει δυσφορία και εκνευρισμό στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής.
Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης κράδαινε τον Κανονισμό της Βουλής διαμαρτυρόμενος γα «κατάχρηση του χρόνου».
Επιπροσθέτως, στις παρατηρήσεις του κ. Νεράντζη να συντομεύσει, η κυρία Κωνσταντοπούλου του ζήτησε «μην με περιορίζετε», για να εισπράξει την απάντηση από τον ετοιμόλογο πρόεδρο: «Δεν μπορεί να σας περιορίσει κανείς. Είστε απεριόριστη».
Αλλά και ο κ. Βενιζέλος έθεσε ζήτημα «κοινοβουλευτικής αισθητικής» .
Η κατάχρηση του χρόνου εκ μέρους της κυρίας Κωνσταντοπούλου είχε και παράπλευρες απώλειες. Διαβάστε τον «απολαυστικό» διάλογο μεταξύ του προέδρου Α. Νεράντζη και του κ. Κακλαμάνη:
Α. Κακλαμάνης: «Μας ταλαιπωρείτε, γιατί είστε ανίκανος να κάνετε τη δουλειά σας ως πρόεδρος.

Α. Νεράντζης: Ανακαλέστε, γιατί θα αποχωρήσω.
Α. Κακλαμάνης: Αποχωρήστε μπας και κάνει άλλος καλύτερα τη δουλειά σας. Σεβαστείτε το ρόλο σας. Είστε ανίκανος, είναι φανερό.
Α. Νεράντζης: Και εσείς είστε υπέργηρος!
Πέραν αυτών, στην κόντρα μεταξύ Βενιζέλου και Κωνσταντοπούλου περιλαμβάνεται και το σκηνικό, κατά το οποίο συνεργάτης του κ. Βενιζέλου του έδωσε ένα χαρτί. Τότε, η κυρία Κωνσταντοπούλου θεώρησε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται «σκονάκι», για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαντήσεις της. Ο κ. Βενιζέλος της απάντησε ότι «το χαρτί του συνεργάτη μου, μου υπενθύμισε ότι πρέπει να πάρω το χάπι».
Τέλος, να σημειωθεί ότι αν και ο δεύτερος γύρος κατάθεσης ερωτήσεων εκ μέρους της κυρίας Κωνσταντοπούλου διήρκησε περισσότερη από μισή ώρα, ο κ. Βενιζέλος της εξήγησε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για ερωτήσεις, αλλά για αξιολογήσεις που στοχεύουν στην «αστήρικτη κριτική εναντίον του ΠΑΣΟΚ».

«Νομοθετική ρύθμιση για να έρθει η λίστα στη Βουλή»
Ως «λύτρωση» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να έρθει η λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και εξήγησε: «Δεν αξιολογώ τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων, αλλά εκτιμώ ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, γιατί καλούνται να διαχειριστούν παράνομο υλικό και η Βουλή πρέπει να κινηθεί με ριζοσπαστισμό -ενδεχομένως με νομοθετική ρύθμιση-, για να πάρει το υλικό».
Πρόσθεσε πάντως ότι «σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ξέρουμε ότι μπορεί κάποιοι να ενοχληθούν, όπως οι Γάλλοι ή οι Ελβετοί».
Για το συμβιβασμό με τη Siemens
Ακόμη, υπερασπίστηκε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έκανε το ελληνικό Δημόσιο με τη Siemens, εξηγώντας ότι δεν αποσύρει τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως να υπάρχουν για στελέχη της γερμανικής εταιρείας ή άλλους, αλλά «ικανοποιεί την ηθική ζημιά του δημοσίου».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου