ΕΛΛΑΔΑ

Χασισοφυτεία και παράνομα όπλα στη Σάμο

χασισοφυτεία-και-παράνομα-όπλα-στη-σά-155038
Τρεις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό μιας χασισοφυτείας με 28 δενδρύλλια που καλλιεργούσε ένας 23χρονος Ουκρανός, στην ίδια δασική έκταση στην περιοχή «Μύλοι» της Σάμου βρέθηκε άλλη μια φυτεία με 15 χασισόδεντρα που καλλιεργούσε μαζί με τρεις Έλληνες συνεργούς του! Ένας από αυτούς συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του και παράνομο οπλισμό.
Ο 32χρονος χασισοκαλλιεργητής είδε ξαφνικά στην πόρτα του τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και δεν πρόλαβε να κρύψει την καραμπίνα και ένα δίκαννο που κατείχε χωρίς άδειες. Ακολούθησε έρευνα στο αγρόκτημά του όπου βρέθηκαν 15 δενδρύλλια ύψους ενός ως δυο μέτρων τα οποία είχε ξεριζώσει για να αποξηρανθούν, διάφορα εργαλεία και μια συσκευασία με λίπασμα.
Ο δράστης ομολόγησε ότι καλλιεργούσε τη φυτεία μαζί με άλλους δυο Έλληνες ηλικίας 32 και 22 χρόνων και τον 23χρονο Ουκρανό που είχε συλληφθεί στις 18 Σεπτεμβρίου με 256 γραμμάρια χασίς. Έτσι, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου όπου του ασκήθηκε δίωξη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ σε βάρος των άλλων τριών σχηματίστηκε δικογραφία.

Ποσότητα 237 γραμμαρίων ακατέργαστης και 2,4 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης έκρυβε στο σπίτι του στο Βόλο με σκοπό να τις διακινήσει, ένας 33χρονος Έλληνας που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου