ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Να μείνει στο ευρώ η Ελλάδα λένε τώρα οι Γερμανοί

δημοσκόπηση-να-μείνει-στο-ευρώ-η-ελλάδ-155107
Για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα άνω του ενός έτους ο αριθμός των Γερμανών πολιτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ ξεπέρασαν εκείνους που την θέλουν εκτός ευρωζώνης, αποκαλύπτει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Γερμανία δύο ημέρες μετά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.
Η έρευνα «Politbarometer» για το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF έδειξε ότι το 46% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στο ευρώ σε σύγκριση με μόλις 31% που ήταν το ποσοστό τον περασμένο Αϋγουστο.
Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη έρευνα κοινής γνώμης καταγράφει ως πλειονότητα τους Γερμανούς που υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας.
Ωστόσο ένα εξίσου στιβαρό 45 τοις εκατό απαντά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει τη νομισματική Ενωση εξαιτίας του τεράστιου προβλήματος χρέους.
Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 8 και 10 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα.
Ωστόσο η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι ρο 57% των ερωτηθέντων Γερμανών πιστεύουνν ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λάβει περαιτέρω κεφάλαια εάν δεν πετύχει τους στόχους μείωσης των ελλειμμάτων της, και αναγνωρίζοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση η επίπτωση θα ήταν η χρεοκοπία του μεσογειαμιού τους εταίρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου