ΕΛΛΑΔΑ

“Ποιοι έβγαλαν τα λεφτά έξω;”

ποιοι-έβγαλαν-τα-λεφτά-έξω-183293
Σε ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Αθανάσιος Πετράκος, ζητούν, μεταξύ άλλων, να μάθουν:
Εάν έχει ζητήσει το υπουργείο από την Τράπεζα της Ελλάδος να δοθεί κατάλογος των φυσικών προσώπων και των εταιρειών καθώς και των ποσών που μετέφεραν στο εξωτερικό από το 2009 έως σήμερα ώστε να γνωστοποιηθεί ποιοι μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό και, εάν όχι, τον λόγο για τον οποίον δεν έχει γίνει.
Επιπλέον ρωτούν εάν έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος πόθεν έσχες και αντιπαραβολή με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν μεταφέρει σημαντικά ποσά στο εξωτερικό.
Ζητούν ακόμη να κατατεθεί ο κατάλογος των φυσικών προσώπων και των εταιρειών που μετέφεραν στο εξωτερικό από το 2009 έως σήμερα ποσό μεγαλύτερο των 100.000,00 €.
Οι δύο βουλευτές δήλωσαν :
«Η ερώτησή μας «για την κατάθεση των υπαρχόντων στοιχείων μέσω Target 2 για τη μεταφορά σημαντικών χρηματικών ποσών για τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρείες», ανάγκασε την κυβέρνηση να διαρρέει στον Τύπο ότι προχωράει σε ενέργειες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου