ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πάγκαλος επιμένει: «Μαζί τα τρώμε… ακόμα»

ο-πάγκαλος-επιμένει-μαζί-τα-τρώμε-ακ-212951

Σταθερός στη θέση του για το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε» εμφανίζεται ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και διατελέσας υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Πάγκαλος, «ο σωστός τίτλος του βιβλίου δεν είναι "μαζί τα φάγαμε", θα ήταν "μαζί τα τρώμε"».

«Το χρέος δεν δημιουργείται με λίγους που έκλεψαν και πολλούς που δεν έκλεψαν, δημιουργείται από τους πολλούς που κλέβουν από λίγο» πρόσθεσε.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρώην αντιπρόεδρος δήλωσε πως «για την ελληνική Βουλή ευθυνόμαστε όλοι, μετά τις εκλογές έχεις συνευθύνη, όλοι έχουν». Τόνισε, μάλιστα, πως και ο ίδιος αποχώρησε από την πολιτική, καθώς θεωρεί εαυτό συνυπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση. «Αποχώρησα γιατί δεν είναι υπερασπίσιμη η θέση μου, ήμουν κι εγώ συνυπεύθυνος και γι’ αυτό έφυγα» είπε.

Παράλληλα, δήλωσε πως για τους δανειστές της Ελλάδας, η ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας είναι ίσα μοιρασμένη σε όλους τους Έλληνες. «Δεν μπορούμε να πούμε στους τρίτους ότι εγώ είμαι Έλληνας και δεν ευθύνομαι για το έλλειμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ, υποστήριξε πως είναι «ψέμα πως τα χρήματα αυτά πάνε στο χρέος» και εξήγησε πως στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος, ενώ επέμεινε πως «δεν έχει σταματήσει η σπατάλη, τα ελλείμματα και οι δαπάνες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου