ΕΛΛΑΔΑ

Αίρουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί

αίρουν-την-πίστωση-στους-ασφαλισμένο-214006

Μόνο με πληρωμή τοις μετρητοίς θα λαμβάνουν τα φάρμακά τους από την Πέμπτη 16 Αυγούστου στην Κρήτη και τη Μαγνησία οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι τέσσερις Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Κρήτης αλλά και εκείνος της Μαγνησίας αποφάσισαν την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση (δηλαδή μόνο με συμμετοχή του ασφαλισμένου) στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, με ορόσημο τον Δεκαπενταύγουστο, εφόσον μέχρι τότε δεν έχει γίνει η αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα μέλη των προαναφερθέντων Συλλόγων.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 10 Αυγούστου δεν εκτελούν τις ιατρικές συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί – μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Ευβοίας.

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ την περασμένη εβδομάδα έδωσε το «πράσινο φως» στους κατά τόπους συλλόγους για κινητοποιήσεις και νωρίτερα από τον 1η Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας πως ο ΠΦΣ καλύπτει τις τυχόν ενέργειες των συλλόγων – μελών του και πριν από την σύγκληση της γενικής συνέλευσης.

Σημειώνεται ότι η οφειλή του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς ήταν 207 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του περασμένου Μαΐου, εκ των οποίων κατέβαλλε 90 εκατ. ευρώ στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Στις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, παρέρχεται η προθεσμία για την εξόφληση των 145 εκατ. ευρώ που κοστίζουν οι συνταγές ΕΟΠΥΥ του περασμένου Ιουνίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου