ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακοποιοί: Η μερική πληρωμή φέρνει κινητοποιήσεις

φαρμακοποιοί-η-μερική-πληρωμή-φέρνει-219119
Αύξηση των πιστώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό για τη φαρμακευτική περίθαλψη, βλέπει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σύμφωνα με ενημέρωση προς τα μέλη του.

Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα, ο ΠΦΣ, με αφορμή την πληρωμή σήμερα του 43% της οφειλής του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία της χώρας, αναφέρει πως η κατάθεση 90 εκατ. ευρώ, αφορά την πρώτη δόση για τις συνταγές που εκτελέστηκαν μέχρι το Μάιο, ενώ αναμένεται και η εξόφληση του ποσού ως τον Δεκαπενταύγουστο.

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. του ΠΦΣ θα συνεδριάσει αύριο για να αποφασιστεί η στάση του κλάδου στις πρόσθετες περικοπές που θα επέλθουν στον τομέα της υγείας, καθώς περιφερειακοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τις επόμενες ημέρες (10 και 16 Αυγούστου στην Εύβοια και την Κρήτη). Αντίστοιχα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μελετά την αναστολή της πίστωσης από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα του ΠΦΣ, επισημαίνεται πως «αν δεν αναστραφεί το πρόβλημα ρευστότητας του Ελληνικού Κράτους ίσως αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στην πληρωμή των συνταγών των επομένων μηνών».

Γι΄ αυτό συμβουλεύει τα μέλη του να προσέχουν πολύ τις ημερομηνίες λήξης των επιταγών που εκδίδουν, τονίζοντας πως «οι επιταγές σε όλες τις περιοχές της χώρας πρέπει να λήγουν με μέση πίστωση 60 τουλάχιστον ημέρες, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας» και να μην αποδέχονται μικρότερη πίστωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου