ΕΛΛΑΔΑ

Ποινή φυλάκισης για τη διευθύντρια του ΕΟΤ με το «φακελάκι»

ποινή-φυλάκισης-για-τη-διευθύντρια-το-219838

Ποινή φυλάκισης τρεισήμισι ετών, χωρίς αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος της διευθύντριας και της υπαλλήλου του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας, που κατηγορούνταν ότι έλαβαν «φακελάκι» 2.500 ευρώ από ξενοδόχο της Πιερίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενες έλαβαν «μίζα» προκειμένου να επιτρέψουν σε 35χρονο επιχειρηματία να λειτουργήσει το εστιατόριο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου του, στον Πλαταμώνα Πιερίας, μετά από ανάκληση της σχετικής άδειας.

Η 54χρονη διευθύντρια κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση. Την ίδια στιγμή για παθητική δωροδοκία και εκβίαση κατηγορήθηκε και η 50χρονη υπάλληλος.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στις δύο κατηγορούμενες, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο, οι δύο κατηγορούμενες, έπειτα από τη μαραθώνια ακροαματική διαδικασία άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθερες.

Η υπάλληλος ομολόγησε, η διευθύντρια αρνήθηκε…

Κατά την απολογία της, η 50χρονη ομολόγησε τις πράξεις της, τονίζοντας ότι λειτουργούσε ως «μεσάζουσα» για λογαριασμό της συγκατηγορούμενής της. Δεν δίστασε, δε, να ομολογήσει ότι το ίδιο είχε συμβεί κι άλλες φορές κατά το παρελθόν. Όσον αφορά τη δική της «αμοιβή», είπε ότι «ανάλογα με τα κέφια της διευθύντριας έπαιρνα μικροποσά».

Από την πλευρά της, η 54χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για σε βάρος της σκευωρία που έστησε η υφιστάμενή της.

Νωρίτερα, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο επιχειρηματίας επισήμανε ότι αρχικά η υπάλληλος τού ζήτησε 3.000 ευρώ για να εξασφαλίσει άμεσα την άρση τής άδειας ανάκλησης. «Θέλουμε τρία» μου είπε και της απάντησα ότι «οι καιροί είναι δύσκολοι», ήταν ο διάλογος, όπως τον μετέφερε στο δικαστήριο ο ξενοδόχος. Μετά από διαπραγμάτευση κι αφού κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η υπάλληλός συμφώνησε να ρίξει τις απατήσεις της στα 2.500 ευρώ.

Την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος και αφού προσημειώθηκαν τα χρήματα, παραδόθηκαν σε φάκελο στην υπάλληλο. Τότε επενέβησαν και οι «αδιάφθοροι» που συνέλαβαν την 50χρονη. Λίγο αργότερα συνελήφθη και η διευθύντρια του ΕΟΤ την οποία υπέδειξε η υφιστάμενή της ως συνεργό της.

Όπως έγινε γνωστό, οι διωκτικές αρχές ερευνούν κι άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί κατά το παρελθόν για την περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του εν λόγω Οργανισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου