ΕΛΛΑΔΑ

Συναίνεση για τις αποκρατικοποιήσεις μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών

συναίνεση-για-τις-αποκρατικοποιήσει-220146

Οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά και το μεταναστευτικό και η ασφάλεια των μεγάλων πόλεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα στο Μαξίμου, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Όπως είπε ο κ. Ευ.Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου, οι συζήτηση έγινε στο πλαίσιο μιας συναινετικής προσπάθειας.

Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη λίστα φορέων που θα αποκρατικοποιηθούν. Σημειώνεται, ότι παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η διοίκηση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Στόχος, όπως αναφέρθηκε, είναι η απομείωση του χρέους, αλλά και η δημιουργία θετικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Πρόκειται για αποκρατικοποιήση και όχι εκποίηση, τόνισε ο κ.Βενιζέλος. «Μας παρουσιάστηκαν σχέδια που είναι σε εξέλιξη μετά από προεργασία η οποία έγινε», ανέφερε.

Για το μεταναστευτικό και ιδίως για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός εταίρος, είπε ότι ελήφθησαν υπόψη και οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, όπως στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Τέλος, δεν παρέλειψε να δώσει ένα μήνυμα στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα δεν είναι «ο αίρων τας αμαρτίας της Ευρώπης», ενώ τόνισε τη σημασία του να δοθεί ένα ενθαρρυντικό δείγμα από την χώρα μας, προς τα έξω.

Από την πλευρά του, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι «έγινε αναφορά στα προωθούμενα μεγέθη αποκρατικοποιήσεων χωρίς εξειδίκευση», ενώ τόνισε ότι εκείνο που συμφωνήθηκε είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, αλλά και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Δεν έγινε καμία συζήτηση για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα έχουν νέα συνάντηση αύριο Τρίτη, όπου επίσης αναμένεται να συζητήσουν και για τα προβλήματα των ναυπηγείων, ιδίως του Σκαραμαγκά, παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα πρέπει να κλείσουν τα ισοδύναμα μέτρα του προϋπολογισμού 2012 και οι περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου