ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την Παιδεία απαίτησε ο Παπανδρέου

αλλαγές-στο-νομοσχέδιο-για-την-παιδεί-224112
Για «ατολμία να αγγίξει τα συμφέροντα των συντεχνιών» που «υπονομεύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας» κατηγόρησε ο Γιώργος Παπανδρέου την κυβέρνηση και ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε αλλαγές του νομοσχεδίου, προκειμένου να το υπερψηφίσει.
Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός προχωρώντας σε μια τοποθέτηση της οποίας αρκετά σημεία ήταν κοινά με αυτή που είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε τις προωθούμενες αλλαγές στον νόμο της κυρίας Διαμαντοπούλου ως «αντιμεταρρυθμίσεις». Ο πρώην Πρωθυπουργός μάλιστα ανέφερε: «είχα την πρόθεση να καταψηφίσω και να ζητήσω να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Θα αξιολογήσω τις αλλαγές που θα έρθουν και θα εκτιμήσω την τελική μου στάση».

Πέραν αυτών, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση δείχνει ότι «φοβάται να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα αιτία που οδήγησαν στην κρίση. Δίνει την εντύπωση ότι δεν τα βάζει με τις συντεχνίες» και πρόσθεσε: «Έρχεστε να αλλάξετε κάτι που ψήφισαν τα 4/5 της βουλής γιατί σας πίεσαν οι πρυτάνεις. Αν φοβόμαστε να αγγίξουμε τα προνόμια του καθηγητικού κατεστημένου τι να πούμε για τα ισχυρότερα όπως των τραπεζιτών».

Επιπροσθέτως, εξήγησε πως «η ανάδειξη του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης» θα αποτελούσε ισχυρό χαρτί για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα και τόνισε ότι «πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε βούληση να σπάσουμε αυγά προκειμένου να γίνει η Ελλάδα βιώσιμη χωρίς δανεισμούς. Εσείς δείξατε το αντίθετο και αυτό υπονομεύει την διαπραγματευτική μας θέση»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου