ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Γιακουμάτος: «Θα γίνω ταύρος …αν πειραχτούν μισθοί και συντάξεις»

μ-γιακουμάτος-θα-γίνω-ταύρος-αν-πει-224981
Τις δικές του κόκκινες γραμμές έβαλε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος για τα μέτρα περικοπών που θα εφαρμοστούν.

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Οι δικές μου κόκκινες γραμμές είναι τα κατώτερα όρια μισθών και οι κατώτερες συντάξεις. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αλλά και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Θα γίνω ταύρος εν υαλοπωλείο αν θιχτούν περαιτέρω. Όλα τα άλλα τα συζητάω, με μέτρο. Δηλαδή κάτω από 1000 ευρώ καθαρά δεν το συζητώ καν. Λέω κάτω τα χέρια από αυτόν που παίρνει 400, 600, 800 ευρώ». Για τα μέτρα πάντως τόνισε πως δεν είναι ακόμα οριζόντια στην πράξη και είπε συγκεκριμένα: «Είναι, απλώς, σε επίπεδο πληροφοριών, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση. Στη Βουλή δεν ήρθε τίποτα.

Το ζήτημα είναι ότι οριζόντιο μέτρο δεν είναι αυτός που παίρνει τέσσερις και πέντε χιλιάδες ευρώ. Που παίρνει δύο συντάξεις. Οριζόντιο μέτρο δεν είναι η περικοπή αυτού που παίρνει 3,5 ή 4 χιλιάδες ευρώ σε κάποια ΔΕΚΟ. Άρα δεν είναι αυτό οριζόντια περικοπή. Αυτά πρέπει να γίνουν. Δεν είναι περικοπή όταν έχεις επίδομα πολύτεκνο η προνοιακό κι έχεις εισόδημα πάνω από 50 και 60 χιλιάδες ευρώ. Αυτά είναι μερικά μέτρα που πρέπει να τα εξειδικεύσουμε. Το ζητούμενο είναι ότι όσο και να κόβεις, ότι και να κόβεις δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ ο κατήφορος της χώρας προς την ύφεση. Αλλά και η μεγάλη αιμορραγία του λαού. Αυτό που χρειάζεται είναι η άμεση δρομολόγηση των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου