ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς: Αναλαμβάνω προσωπικά την μεταρρύθμιση του δημοσίου

σαμαράς-αναλαμβάνω-προσωπικά-την-μετ-239038

Την πρόθεσή του να αναλάβει προσωπικά την παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πρωί της Παρασκευής. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είπε ακόμη ότι στόχος είναι να υπάρξουν αποτελέσματα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στην εξοικονόμηση πόρων και στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

Εντός των προσεχών ημερών, ο κ. Σαμαράς θα αποστείλει επιστολή σε όλα τα υπουργεία, στην οποία θα τονίζει τη σημασία της διοικητικής μεταρρύθμισης, για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα ζητά από τους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανέφερε ότι στόχος της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι η μείωση κατά 30% των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποτιμηθεί αυτό προς το παρόν, σε οικονομικό επίπεδο.

Ο κ. Μανιτάκης πρόσθεσε ότι το υπουργείο βασίζεται στην προεργασία που έχει γίνει στο προηγούμενο διάστημα με τη συνεργασία των ελληνικών υπηρεσιών με την Task Force, καθώς επίσης ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα, κυρίως στο ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα αποτελέσει το μοντέλο και για την υπόλοιπη διοίκηση.

Υπογράμμισε ότι, βασικός στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων που θα προκύψει από το νέο μοντέλο διοίκησης και από τη συγχώνευση των υπηρεσιών, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, αλλά ότι θα γίνουν μετακινήσεις. Σημείωσε ακόμη ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου μελετούν τη λίστα με τους φορείς, υπό συγχώνευση ή κατάργηση, που παρέλαβε και με εντολή του πρωθυπουργού θα προχωρήσουν ταχύτατα. Τέλος, ανέφερε ότι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων, υπό τον πρωθυπουργό θα επαναληφθούν στο επόμενο διάστημα.

-"Προσδοκώ αλλαγές στη διοίκηση", είπε ο πρωθυπουργός, νωρίτερα, μπαίνοντας για τη σύσκεψη.

-"Και το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά στη διοικητική μεταρρύθμιση", είπε από την πλευρά του ο κ. Ι. Στουρνάρας.

-"Στόχος μας είναι να κάνουμε πιο οικονομική τη δημόσια διοίκηση", σημείωσε ο κ. Αντ. Μανιτάκης.

-"Και πιο αξιοκρατική", συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου