ΕΛΛΑΔΑ

Αβραμόπουλος: Οι ενέργειες Έρογλου δεν επιτρέπουν αισιοδοξία

αβραμόπουλος-οι-ενέργειες-έρογλου-δε-249057

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, συναντήθηκε στη Λευκωσία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το Κυπριακό και η στάση της Τουρκίας

«Οι ενέργειες της Τουρκίας και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντ. Έρογλου δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για την πρόοδο του Κυπριακού», εκτίμησε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο.

«Θέλω να πιστεύω ότι η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι έχει συμφέρον να υπάρξει πρόοδος», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος κάτι που όπως είπε, επεσήμανε και στον Τούρκο ομόλογό του κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι δύσβατος. Θα πορευθούμε μαζί, επιδεικνύοντας σύνεση και αποφασιστικότητα, με στόχο πάντα την επίτευξη μίας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, που θα απαλλάξει την Κύπρο από την παράνομη κατοχή και τον εποικισμό, προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού», σημείωσε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ και το πότε σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην οριοθέτησή της, ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμά της ανά πάσα στιγμή.

Εκτός από το Κυπριακό, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στην Ε.Ε. και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τη Μέση Ανατολή, καθώς επίσης τα ενεργειακά ζητήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου