ΕΛΛΑΔΑ

Ο Φιλιππίδης έπεσε, αλλά… σηκώθηκε στον τελικό του επί κοντώ!

ο-φιλιππίδης-έπεσε-αλλά-σηκώθηκε-στο-249735

Ο προκριματικός του επί κοντώ ξεκίνησε σχεδόν… εφιαλτικά, αλλά τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Ο λόγος για τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος κατάφερε τελικά να πάρει το εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό στο άλμα επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

Σε ένα από τα δοκιμαστικά άλματα του κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ έσπασε το κοντάρι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον καρπό και το πόδι του, ευτυχώς, όμως, όχι σοβαρά. Αν και στις δύο πρώτες του προσπάθειες στα 5,30 μ. φάνηκε επηρεασμένος από το γεγονός, στο τρίτο του άλμα σε αυτό το ύψος αλλά και στο πρώτο στα 5,50 μ. ο Φιλιππίδης έδειξε ότι είχε ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

Τελικά, ο αγώνας αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύκολος. Ο πήχης έφτασε έως τα 5,55 μ., όπου δοκίμασαν και πέρασαν μόνο τρεις άλτες. Ο Ρενό Λαβιλενί, ο Μαξίμ Μάζουρικ και ο Κλαούντιο Στέτσι, ενώ δύο μπήκαν χάρη στο άλμα του στα 5,30 μέτρα.

«Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στους αγώνες. Το καλό είναι ότι μπόρεσα και έμεινα στον αγώνα. Είμαι σε καλή κατάσταση», είπε ο Φιλιππίδης για το περιστατικό στα δοκιμαστικά άλματα.

Στο έπταθλο, η Σοφία Υφαντίδου προσγειώθηκε στα 5,52 μ. στο μήκος και αποφάσισε να μην ολοκληρώσει την εμφάνισή της, αφήνοντας τον ακοντισμό και τα 800 μέτρα.

«Άνεμος» ο Δουβαλίδης

Με χρόνο 13.57 ο Κώστας Δουβαλίδης πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των 110μ. με εμπόδια. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε εξαιρετική κούρσα και παρότι τέσσερα εμπόδια πριν από τον τερματισμό έχασε το βηματισμό του, κατάφερε να ξαναβρεί το ρυθμό του και να πάρει την πρωτιά στην προκριματική του σειρά. Έτσι, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά και φυσικά μπορεί να ελπίζει σε διάκριση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου