ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σύλληψη 34 οπαδών του ΠΑΟΚ, αναζητούνται άλλοι 57

σύλληψη-34-οπαδών-του-παοκ-αναζητούνται-268535

Ισχυρότατο χτύπημα στον χουλιγκανισμό εκτιμάται ότι επέφεραν οι διωκτικές αρχές με τη σύλληψη 34 ατόμων-οπαδών του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται για συμμετοχή σε διάφορα κρούσματα οπαδικής βίας που εκδηλώθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία αναζητά επιπλέον 57 ομοϊδεάτες τους που φέρονται να > στα επεισόδια, και άλλα 81 άτομα που κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι διωκτικές αρχές κάνουν λόγο για εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε και εκτελούσε τις επιθέσεις της σε βάρος οπαδών αντίπαλων ομάδων, γραφείων συνδέσμων άλλων σωματείων και αστυνομικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι τέσσερα άτομα που φέρονται ότι είχαν >, καθώς, ήταν αυτοί που επέλεγαν τους > και σχεδίαζαν τα >.

Οι τέσσερις αποκαλούμενοι ως > ήταν επικεφαλής γραφείων συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ, ενώ εκτεταμένη ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μεταξύ των μελών των συνδέσμων.

Όπως είπε, μάλιστα, ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής, παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους την υπόθεση, δύο εκ των φερόμενων ως > στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης εργάζονταν ως > στο γήπεδο της Τούμπας -έχοντας έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ- και αποφάσιζαν ποια άλλα μέλη των συνδέσμων θα δούλευαν ως προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο.

Οι έρευνες για τη δράση των χούλιγκαν ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή κρούσμα οπαδικής βίας σε βάρος δύο οπαδών του ’Αρη στο Δερβένι. Tα θύματα δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ που επέβαιναν σε λεωφορείο και επέστρεφαν από αγώνα της ομάδας τους. Από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που ακολούθησαν, αλλά και τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και μαρτυρικών καταθέσεων, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους > -φυσικούς και ηθικούς- των συμπλοκών ανάμεσα σε οπαδούς της Θεσσαλονίκης που είχαν πυκνώσει κατά το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων στις συνομιλίες καταγράφονται λεπτομέρειες για σειρά επιθέσεων, όπως αυτή εναντίον οπαδών του ’Αρη, πριν από 1,5 μήνα, μετά τον τελικό των ομάδων Κ17 ανάμεσα σε ’Αρη και ΠΑΟΚ ή την επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί έξω από το γήπεδο της Τούμπας πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο για τα πλεϊ-οφ του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Όπως είπε, ο κ. Παζαρλής, οι κατηγορούμενοι σχεδίαζαν > με βόμβες μολότοφ σε στέκι Αρειανών που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο >, χρησιμοποιώντας κλεμμένο φορτηγάκι το οποίο θα τους αποβίβαζε στον τόπο της επίθεσης.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη των κατηγορουμένων, ηλικίας 18 έως 52 ετών, ξεκίνησε χθες το πρωί, με εφόδους σε χώρους όπου στεγάζονται εφτά σύνδεσμοι οπαδών του ΠΑΟΚ, κυρίως της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και σε σπίτια υπόπτων. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι τύπου zastava, όπλα κρότου – λάμψης, τσεκούρια, μαχαίρια, σπαθιά, σιδηρογροθιές, ρόπαλα, ζυγαριές ακριβείας καθώς και μικροποσότητες ναρκωτικών. Επιπλέον στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν χρηματικά ποσά ύψους 3.300 ευρώ και 10.000 δολαρίων, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Στη γιγαντιαία επιχείρηση έλαβαν μέρος συνολικά 90 αστυνομικοί με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, ενώ από νωρίς συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο, και υπό τα διακριτικά βλέμματα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, δεκάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους κατηγορουμένους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου