ΕΛΛΑΔΑ

Ομπάμα: Έλληνες θα περάσετε χειρότερα έξω από το ευρώ

ομπάμα-έλληνες-θα-περάσετε-χειρότερα-273543

Μήνυμα στους Έλληνες έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι "οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα ήταν αναμφίβολα χειρότερες, στην περίπτωση που η χώρα αυτή θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη".

Σημείωσε ακόμα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν ότι "είναι επείγον να αναλάβουν δράση" απέναντι στην παρατεινόμενη κρίση κρατικού χρέους στη 17μελή ευρωζώνη, "ξεκινώντας από τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων".

Επισήμανε επιπλέον ότι εάν η οικονομία της ευρωζώνης βυθιστεί στην ύφεση, τότε θα μετριαστεί ο ρυθμός της ανάκαμψης που παρουσιάζει ήδη η αμερικανική οικονομία, ενώ τόνισε ότι λαμβάνεται η φροντίδα ώστε η Ουάσινγκτον να μην επικρίνει την Ευρώπη και να μην υπαγορεύει "τι δέον γενέσθαι" στους ηγέτες της.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ομπάμα εστίασε στο ότι το αμερικανικό χρηματο-πιστωτικό σύστημα έχει καταστεί, με τα μέτρα που η αμερικανική κυβέρνηση υιοθέτησε, πολύ πιο στέρεο, ούτως ώστε μπορεί πλέον να απορροφά τους κραδασμούς, που η αφετηρία τους είναι στην Ευρώπη.

"Μπορεί να απορροφά το χρηματο-πιστωτικό μας σύστημα αρκετούς από τους κραδασμούς που προέρχονται πέραν του Ατλαντικού", σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος Ομπάμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα τις τελευταίες λίγες ημέρες είχε μια σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ–π.χ. με τον Ιταλό πρωθυπουργό κ. Μάριο Μόντι, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου