ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάντος: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

σάντος-είμαι-περήφανος-για-τους-παίκ-273555

Υπερήφανος και ικανοποιημένος δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του στην πρεμιέρα του Euro 2012 με την Πολωνία (1-1).

«Παίξαμε πολύ κακά στα πρώτα 25 λεπτά, αλλά βελτιωθήκαμε, στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι μπορούσαμε να επανέλθουμε και εκείνοι έκαναν ότι τους ζήτησα», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Σάντος και συνέχισε: «Οι παίκτες μου ήταν οργανωμένοι και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Είχαμε μια χρυσή ευκαιρία να πετύχουμε δεύτερο γκολ και αν το είχαμε κάνει αυτό, το ματς θα είχε τελειώσει. Δεν έγινε αυτό, όμως είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου».

Για το πέναλτι του Καραγκούνη και αν έχει προπονηθεί στα πέναλτι: «Ο Καραγκούνης δεν ήταν η πρώτη φορά που χτύπησε πέναλτι, απλά δεν το έβαλε γίνονται αυτά».

Για την κατάσταση του Αβραάμ Παπαδόπουλου και την απώλεια του Παπασταθόπουλου: «Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση του παίκτη, αν δεν είναι μαζί μας θα κοιτάξουμε να βρούμε λύση. Άλλωστε στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες κατάφεραν και αντέδρασαν καταπληκτικά και πήραμε τον βαθμό».

Για την απόδοση του Κυριάκου Παπαδόπουλο: «Είμαι ικανοποιημένος από τον ποδοσφαιριστή αυτόν, όπως και από άλλους παίκτες».

Για τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και αν τις σκεφτόταν πριν το ματς για να είναι πιο επιθετική η Εθνική: «Δεν νομίζω ότι η ομάδα δεν είχε επιθετικότητα. Είχαμε στρατηγική, όσο για το τι έγινε στα πρώτα 20 λεπτά δεν ελέγχαμε τον ρυθμό του αγώνα. Η Εθνική έκανε φάσεις και όταν έχει την κατοχή της μπάλας θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βάλει γκολ».

Για τον Σαλπιγγίδη και γιατί δεν τον χρησιμοποίησε από την αρχή: «Ο προπονητής έχει αρκετές δυσκολίες. Μία από αυτές είναι πως στην Ελλάδα έπαιξαν πλέι οφ, έξι ματς σε 15 μέρες και είναι λογικό κάποιοι παίκτες να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης είναι δύσκολο να πάρω απόφαση να αφήνω έξω παίκτες με τέτοια ποιότητα αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει».

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου