ΕΛΛΑΔΑ

Ο Άκης κάνει έκκληση για… δίκαιη δίκη!

ο-άκης-κάνει-έκκληση-για-δίκαιη-δίκη-280337

Με επιστολή που έστειλαν οι δικηγόροι του πρώην υπουργού ζητούν από όλους να συμβάλλουν στη διατήρηση των όρων της “δίκαιης δίκης” σε σχέση με την δικαστική έρευνα.

Όπως αναφέρουν η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ιδιαίτερα σύνθετη και πολύπτυχη και πως από τον Απρίλιο είναι σε εξέλιξη λεπτή ανακριτική εξέταση. Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι το τεκμήριο της αθωότητας καλύπτει όλη την ποινική δίκη μέχρι να εκδοθεί η δικαστική απόφαση.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση από το από το γραφείου του Καθηγητή κ. Λεωνίδα Κοτσαλή:

«Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρώην Υπουργού κ. Α. –Α. Τσοχατζόπουλου κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Νικολάου, Ιωάννης Παγορόπουλος, Γρηγόριος Τσόλιας και οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι της κας Βασιλικής Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου κ.κ. Βασίλειος Χειρδάρης και Θεόδωρος Ζευκιλής κάνουν έκκληση προς όλους να συμβάλλουν στη διατήρηση των όρων της «δίκαιης δίκης» σε σχέση με την υπό δικαστική διερεύνηση (τακτική ανάκριση) ευρισκόμενη υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, ιδιαιτέρως σύνθετη και πολύπτυχη, βρίσκεται από 11.04.2012 σε λεπτή ανακριτική εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι το τεκμήριο αθωότητας ως συστατικό στοιχείο της δίκαιης δίκης (άρθρο 6 της ΕΣΔΑ) καλύπτει όλη την ποινική δίκη, ήτοι και την προδικασία και την κύρια διαδικασία. Και τούτο- κατά την κρατούσα άποψη- μέχρι του αμετακλήτου της σχετικής δικαστικής αποφάσεως.

Εκφράζεται για μια ακόμη φορά η πίστη μας στη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δικαιοσύνη και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία θα εκπληρώσει στο ακέραιο το καθήκον της. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση η αυστηρή τήρηση των όρων της δίκαιης δίκης, των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως αποτυπώνονται σε σειρά αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Ε.Δ.Δ.Α., θα συμβάλλει στην ανάδειξη της αλήθειας, θα εδραιώσει το Κράτος Δικαίου. Ακριβώς σε κρίσιμες ώρες αναδεικνύεται η σημασία και η εμβέλεια του Κράτους Δικαίου και έτσι η ποιότητα του νομικού μας πολιτισμού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου